ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fem snackisar från den sista deltävlingen i Melodifestivalen

Anneli Wikström · 26 Feb 2017
Uppdaterad 26 Feb 2017
Den ena favoriten, Wiktoria, levererade och gick direkt till final.

Den ena favoriten, Wiktoria, levererade och gick direkt till final. Foto: Fredrik Sandberg/TT


Hypade Loreen missade finalen, hennes låt läckte i förväg och David Lindgren räddar upp manushaveriet. Här är fem snackisar från den fjärde, och sista, deltävlingen i Melodifestivalen.

klar

Artikellänk är kopierad

Läckan av låtar

Loreens låt ”Statements” lades ut på ITunes några timmar innan den sista deltävlingen startade och SVT fick samlas i ett krismöte. Eftersom det var en tredje part som läckt bidraget beslutades att inga åtgärder skulle tas mot Loreen som var tävlingens storfavorit. Istället släppte de alla låtar i dess helhet så alla skulle ha samma fördel.

Loreen

Redan innan Melodifestivalen drog igång var Loreen den stora snackisen och storfavoriten. Hon har legat som favorit till att vinna allt redan från start. Men ”Statement” var inte skriven för Spotifylistan och Loreen gjorde som vanligt sin egen grej. Kanske blev det för konstigt för mellopubliken? Storfavoriten fick nöja sig med en andra chans.

Jon Henrik Fjällgren 

Istället för Loreen klev Jon Henrik Fjällgren och Aninia in med sin ”En värld full av strider” och förtrollade svenska folket. De skrällde, det kan man faktiskt säga då de slog ut den förhandstippade favoriten, sig till en finalplats. Svenska folket tycks inte få nog av renskötaren Jon Henrik och hans jojk. Sist , 2015, kom han tvåa i finalen. Hur långt går han dem här gången?

David Lindgren

Manuset är fortfarande så dåligt att det inte ens är värt att tjata om men då är det i alla fall kul att se att några av programledarna har utvecklats. Hasse Andersson har inte hittat formen och borde kanske syssla med musik istället. Clara Henry har varit stabil sen start men David Lindgren har blomstrat ut, fått självförtroende och blivit rolig. Plötsligt är David den mest lysande stjärnan i programledartrion!

Wiktoria

I fjol var hon okänd och gjorde succé i Mellon. I år är hon en stjärna och hon var det säkraste kortet i den sista deltävlingen. Hennes låt ”As i lay me down” charmade svenska folket och jag tror de flesta förstod att hon var solklar finalist. Kommer det bli Wiktoria som utmanar Nano som enligt många redan har vunnit finalen? Så kan det bli. Hon kommer i alla fall att ge honom en ordentlig match!

klar

Artikellänk är kopierad

Anneli Wikström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro