ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fem snackisar från finalen

Anneli Sandberg · 15 Mar 2015
Uppdaterad 15 Mar 2015

I lördags avslutades årets Melodifestival med att Måns Zelmerlöw tog hem en förkrossande seger. Men det var mer som hände. Hjärtappens haveri blev det stora diskussionsämnet under kvällen. Här är de fem största snackisarna från finalen.

klar

Artikellänk är kopierad

Måns Zelmerlövs kross av resten av startfältet var en av de största snackisarna från finalen.
Måns Zelmerlövs kross av resten av startfältet var en av de största snackisarna från finalen.Foto: TT

1. Apphaveriet

Appen, och SVT har sedan den infördes i den första deltävlingen varit hårt kritiserad och ifrågasatt. Men efter kaoset efter den första deltävlingen verkade det ändå som det hela skulle flyta på. Men i finalen hände det som inte fick hända: appen havererade. Hur många potentiella röster som därmed inte kom in och vem eller vilka som drabbades mest blir därför ett av världens många olösta mysterier.

2. Måns kross

Vi hade indikationer på att det skulle bli så. Och så blev det också. Måns Zelmerlöw krossade allt motstånd i finalen och tog den mest överlägsna seger i festivalens historia. Han klådde till och med Loreens poängrekord från 2012 och tågar in i ESC i Wien som storfavorit.

3. Benns avslut

Filippa Bark. Sissela Benns härligt fräcka praktikant har delat Sverige (och tyvärr väckt upp många nättroll därute). Men näthat eller inte, faktum är att hon gjorde succé i årets Melodifestival. Och hon avslutade det hela storartat genom att i finalsändningen flörta hej vilt, både till höger och vänster, med artisterna i greenroom.

4. Saades fall

Eric Saade ville vinna Eurovision och trodde själv att det skulle stå mellan honom och Måns i finalen. Det blev dock en enmansshow med Måns i centrum och Eric Saade slutade på en femteplats. Han förklarade dock efteråt att han inte var det minsta besviken eftersom det var just Måns som vann och hintade även om att det inte är sista gången vi sett honom i Melodifestivalen eftersom han vill vinna Eurovision.

5. Hasses succé

Låten på allas läppar under årets Melodifestival har varit Hasse "Kvinnaböske" Anderssons "Guld och gröna skogar". Den anklagades för att vara ett plagiat på en japansk poplåt, skriven av samma upphovsmän. Inte ens som tondöv kan man låta bli att höra likheterna men SVT valde att inte diska bidraget. Folket struntade i plagiatsnacket och gav Hasse, som slutade på en fjärdplats i finalen, sitt stora stöd.

klar

Artikellänk är kopierad

Anneli Sandberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro