ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Fem snackisar från finalen i Melodifestivalen

Anneli Wikström · 11 Mar 2018
Uppdaterad 11 Mar 2018
Jessica Andersson, Benjamin Ingrosso och Renaida Braun.

Jessica Andersson, Benjamin Ingrosso och Renaida Braun. Foto: IBL


Ingrosso vann finalen, Mendez vann folkets kärlek och Samir och Viktor fick som de ville. Här är fem snackisar från finalen i Melodifestivalen.

klar

Artikellänk är kopierad

1. Benjamin Ingrossos seger

Inte så oväntat så tog Benjamin Ingrosso hem segern i årets Melodifestival. Och i år var både svenska folket och internationella juryn överens om vinnaren. Benjamin firade på efterfesten med hela familjen Wahlgren och Ingrosso, mamma Pernilla, syskonen och pappa Emilio, fanns på plats. Metro träffade Benjamin som strålade av glädje över att få representera Sverige i Lissabon i maj. ”Det är så sjukt! Jag är fortfarande chockad!”, sa han. Vi gratulerar och gissar på topp fem i Eurovision!

2. Samir och Viktor fyra

Samir berättade innan finalen att de siktade på att komma topp fem och hans önskan blev verklighet. Juryn var oväntat positiva och när deras poäng slogs ihop med tittarrösterna så landade killarna en fjärdeplats. Välförtjänt! Shuffla, shuffla!

3. Mendez. 

Juryn totalsågade Mendez och när rösterna var utdelade låg han hopplöst sist. Men tittarna höll definitivt inte med. De älskade Mendez och det faktum att han inte kan sjunga förlät de eftersom låten (och Mendez) är älskvärd! Han fick den tredje högsta poängen vilket var ett litet plåster på såren! 

4. SVT:s fail

Det finns så mycket att säga om årets produktion men allt är typ redan sagt. Det främsta haveriet under finalen var då Renaida inte hade medhörning, vilket tittarna både såg och hörde tidigt i numret, men ingen i produktionen ingrep. Hon fick istället ropa ut under numret att hon inte hörde något. Jaja. Nu blickar vi framåt och hoppas den här nedåtgående trenden vänder!

5. Jessica Andersson

Hon må vara ett av det folkkäraste vi har men hennes låt gick inte hem hos svenska folket. När tittarnas röster delades ut fick Jessica minst poäng av alla. Lite mer kärlek förtjänade hon. Men Jessica såg inte ledsen ut på efterfesten utan framförde sin låt med stort leende på läpparna till jubel och allsång. 

klar

Artikellänk är kopierad

Anneli Wikström
Anneli Wikström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro