ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fem snackisar från första deltävlingen

Linda Hellum · 8 Feb 2016
Uppdaterad 8 Feb 2016

Foto: Alloverpress


Göteborg blev skandalernas deltävling, en riktig rivstart på årets Melodifestival. Diskningar, petningar och panik i SVT-lägret konkurrerade med bara överkroppar och tårar om uppmärksamheten. Här är de fem hetaste snackisarna från Göteborg.

klar

Artikellänk är kopierad

1. Anna Book

Melodifestivalen blev en känslosam storm för sångerskan Anna Book som hade sett fram emot att tävla igen 30 år efter genombrottet med ”ABC”. Men efter månader av förberedelser raserades allt. Låten ”Himmel för två” diskades för att den i annan version hade lagts ut på internet. Det stred mot svt:s regler och en förtvivlad Anna diskades. Men hon trotsade gråten och framförde sin låt utom tävlan – till publikens stöttande jubel.

2. Lycka blev till sorg – till lycka

Den kända författaren är en uttalad schlagerfantast och var överlycklig över att äntligen få tävla som låtskrivare åt Anna Books bidrag. Vid första genrepet rördes den höggravida Camilla till lyckotårar, men de utbyttes sedan till sorg vid diskningen som kom som en totalöverraskning.

Men efter att chocken lagt sig kunde hon njuta av Anna Books framträdande och det faktum att låten som släpptes direkt seglade upp som ett på iTunes försäljningslista.

3. Charlotte Perrelli

Inte nog med den stora apparat Melodifestivalen är så skakades produktionslägret om ordentligt då de missat att den andra deltävlingens programledare Charlotte Perrelli samtidigt medverkar i en reklamkampanj, vilket strider mot SVT:s policy. Till råga på allt var hon partisk och gav öppet sitt stöd för tävlande sångerskan Molly Pettersson Hammar. Charlottes roll som programledare petades och en massa tid tvingades läggas ned på att planera om den kommande deltävlingen i Malmö till helgen. Nu utökas istället hennes roll som artist och Gina Dirawi sköter programledandet själv.

4. Oscar Zia avslöjade sitt rätta jag

Sångaren som ska delta i deltävling tre med låten ”Human” kom ut som homosexuell i Aftonbladet och ”Tampodden” på Youtube, inför sitt tävlande. Han undrade öppet hur det skulle bli, om det skulle göra någon skillnad. Men det behövde han inte oroa sig för. Stödet kom från när och fjärran och från alla artistkollegor som hyllade 19-åringen.

Låten ”Human” handlar just om att man ska våga var sig själv.

– Jag tänkte ”kan jag vara flickidol och homosexuell?”. Jag visste inte om det gick, sa han till Aftonbladet.

5. Robin Bengtssons skräll

Alla var säkra. Ace Wilder samt Samir & Viktor skulle gå till final. Ja Ace gjorde det med sitt visuella supernummer, men Samir & Viktor fick se sig omsprungna av Robin Bengtsson och hans lockande munspelsriff. Men ingen var mer chockad än Robin själv när han gick direkt till final.

– Jag tänkte ingenting. Det blev kaos, sa han efter sändningen.

klar

Artikellänk är kopierad

Linda Hellum
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro