ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fem snackisar från helgens Mellofest

Anneli Wikström · 19 Feb 2017
Uppdaterad 23 Feb 2017
En hel del oväntat inträffade under den tredje deltävlingen i Melodifestivalen.

En hel del oväntat inträffade under den tredje deltävlingen i Melodifestivalen. Foto: Janerik Henriksson/TT


En skrällfinalist, ett ansiktsslick och favoriter som inte höll måttet. Här är fem snackisar från tredje deltävlingen i Melodifestivalen i Växjö.

klar

Artikellänk är kopierad

1. Owe Thörnqvist

Tredje deltävlingen kom till stor del att handla om en man som heter Owe. 87-åringen debuterade i Melodifestivalen med låten ”Boogieman blues” och visade att det går att ta sig till final trots att det sägs vara kidsen som styr tävlingen med sina hjärtröster. Må hända röstade det äldre gardet upp sin pension men de lyckades med sitt mission och Owe knep en finalplats! 

Janerik Henriksson/TT
Janerik Henriksson/TT

2. Robin Bengtsson

Robin B är med i Melodifestivalen för andra året i rad, den här gången med låten ”I cant go on”. Och för andra året i rad gick Robin direkt till final utan att passera andra chansen. I den tredje deltävlingen var Robin det enda säkra kortet, hans låt var bäst i startfältet och det fanns ingen tvekan om att han skulle stå i Friends arena i mars. 

Janerik Henriksson/TT
Janerik Henriksson/TT

3. Davids slickande

David Lindgren skulle pussa Robin Bengtsson på kinden som han gjort på genrepen men så bestämde han sig för att skoja till det och istället slicka Robins kind. Vad han inte hade räknat med var att Robin också ville skoja och bestämde sig för att vrida ansiktet så pussen hamnade på munnen istället. Det resulterade i ett blött möte de två emellan. 

Janerik Henriksson/TT
Janerik Henriksson/TT

4. The Fo&o

The Fooo Conspiracy blev The Fooo som sedan blev The Fo&o. Namnbytet har varit en snackis i sig under veckan. Men största snackisen vad gäller gruppen måste ändå vara att de inte tog sig till final. Med garanterat största fansskaran i deltävlingen trodde man att de skulle kunna sjunga vilken skit som helst och ändå avancera sig till finalen. Men icke. The Fo&o charmade inte fansen tillräckligt och får slåss om en andra chans. 

Janerik Henriksson/TT
Janerik Henriksson/TT

5. Mellanakten 

Clara Henry slog sig ihop med Tess Merkel och Lina Hedlund från Alcazar och framförde en låt med feministiskt budskap. Låten var riktad till alla unga tjejer och innehöll meningar som att man ska få respekt för den man är, få skratta högst i klassen och få slippa se sig om när man dansat i natten. Reaktionerna på sociala medier lät inte vänta på sig och Clara Henry hyllades som en förebild. 

Janerik Henriksson/TT
Janerik Henriksson/TT
klar

Artikellänk är kopierad

Anneli Wikström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro