ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Fem snackisar från Melodifestivalens tredje delfinal

Natalie Demirian · 18 Feb 2018
Uppdaterad 18 Feb 2018
Jessica Andersson blev första kvinnan att gå direkt till final.

Jessica Andersson blev första kvinnan att gå direkt till final. Foto: IBL


Förhandsfavoriten åkte ut, äntligen en kvinna i final och hård kritik mot manuset. Här är fem snackisar från Melodifestivalens tredje deltävling i Malmö.

klar

Artikellänk är kopierad

Jessica Andersson första kvinnan i final

Äntligen. Efter att bara män gått direkt till final medan kvinnorna på sin höjd fått nöja sig med andra chansen bröt Jessica Andersson den tråkiga trenden i år. Låt oss nu hoppas att 2018 inte blir en repetition av fiaskot 2013 då Louise Hoffsten var den enda kvinnan i finalen.

Förhandsfavoriten åkte ut

Innan delfinalen var Dotter förhandsfavorit att ta sig vidare till final. Men efter genrepet med publik i fredags ändrade spelbolagen sig, och hon hamnade trea bland oddsen. Men i stället åkte Dotter ut direkt, till många tittares stora förvåning om man läser reaktionerna i sociala medier.

Hård kritik mot manuset

Melodifestivalen har i år, likt förra året, kritiserats rejält för ett dåligt manus, kassa skämt och tråkiga mellanakter och öppningsnummer. SVT själva är dock nöjda. ”Vi har en tydlig linje med vad vi vill åstadkomma och den tycker jag att vi uppnår”, säger Anette Helenius till Aftonbladet.

Orimligt hat mot Fab Freddie

Sidekicken Fab Freddie har hatats och hånats på sociala medier redan från start. ”Jag är ju ganska ny i de här stora sammanhangen och gjorde det dumma misstaget att bege mig ut och läsa de här tråkiga kommentarerna. Jag blev mycket illa berörd”, säger han till SVT Nyheter. Inte okej.

Mini-David stal showen

Delfinalens öppningsnummer var en liten musikal om David Lindgrens liv. Men det var 11-årige John Österlund, som spelade David som barn, som stal showen. John spås ha en lysande framtid inom branschen och har bland annat medverkat i ”Billy Elliot” under 2017.

klar

Artikellänk är kopierad

Natalie Demirian
Natalie Demirian
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro