ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fem snackisar från Melodifestivalens tredje deltävling

Natalie Demirian · 17 Feb 2019
Uppdaterad 17 Feb 2019

Den tredje deltävlingen i Melodifestivalen är avslutad och det blev Jon Henrik Fjällgren och Lina Hedlund som gick direkt till final. Här är snackisarna från den tredje deltävlingen.

klar

Artikellänk är kopierad

Finalskrällen

Medan Jon Henrik Fjällgren var given att gå till final enligt oddsen och experterna var det mer förvånande att discodrottningen Lina Hedlund knep den andra finalplatsen. Istället var det Dolly Style som förväntades gå till final – men trion hamnade på en femteplats och åkte därmed ut ur tävlingen.

– Jag var helt säker på att Dolly Style skulle ta det när jag stod där. Jag var helt säker. Jag tror fortfarande att jag drömmer, sa Lina Hedlund till SVT.

Jon Henrik Fjällgren och Lina Hedlund. Foto: TT
Jon Henrik Fjällgren och Lina Hedlund. Foto: TT

Plagiatanklagelser

Jon Henrik Fjällgrens ”Norrsken”, med en ren i spetsen, har under hela veckan anklagats för att ha plagierat både Avicii och kanske främst Axwell & Ingrossos ”Sun is shining”. Men det verkade spela mindre roll för tittarna, som skickade honom direkt till final.

Omar är kritisk mot nya röstningen …

Melodifestivalens hjärtapp har som bekant ändrats i år för att alla åldersgrupper ska ha lika mycket att säga till om i tävlingen.

Något som Omar Rudberg, som kom sexa, är starkt kritisk mot.

– Det är fucked. Jag tycker att det är så konstigt, jag tycker inte alls om det. Det var såklart bevisat när Oscar kom sist förra veckan trots att han inte hade minst antal röster, säger han till Aftonbladet.

Han syftar på att Oscar Enestad kom sist i förra veckans deltävling, trots att han fick 100 000 fler röster än Jan Malmsjö, som kom näst sist.

Men Christer Björkman, Melodifestivalens exekutiva producent, håller inte alls med.

– Hans röster hade inte räckt längre i det gamla röstsystemet heller. Det är klart att det är skönt att hitta en ursäkt, säger han till Aftonbladet.

… och sa att folk kanske tyckte att det var ”för bra”

I samma intervju med Aftonbladet sa Omar Rudberg att han är nöjd med sin insats, trots sjätteplatsen.

– Många spekulerar och försöker hitta svaren till varför. Kanske var folk inte redo för den här typen av låt och sound, att jag stack ut för mycket. Kanske tyckte folk att det var lite för bra för Mello, säger han.

Omar Rudberg. Foto: TT
Omar Rudberg. Foto: TT

Sarah Dawn Finer saknades

Expressenskriver att SVT medvetet valt att inte avslöja programledarna i deltävlingarna i förväg som ett sätt att skapa spänning för tittarna, och att det är anledningen till varför Sarah Dawn Finer inte medverkade som programledare under lördagen.

– Det som händer när du har en programledare är att du snart vet och förstår hur programmet ska se ut. I år har vi valt att det inte ska vara den känslan, utan tittarna ska ställa sig frågan: Varför blir det så här? Vad innebär det här – vad får de tre för dynamik i sin grupp? säger Christer Björkman.

klar

Artikellänk är kopierad

Natalie Demirian
Natalie Demirian
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro