ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fem spa att besöka i Göteborg

Jesper Lögdahl · 4 Maj 2017
Uppdaterad 4 Maj 2017
Varberg Stadshotell & Asia spa är ett av ställena som rekommenderas.

Varberg Stadshotell & Asia spa är ett av ställena som rekommenderas. Foto: varbergsstadshotell


Det är viktigt att tvaga sig så man blir fin. Därför kommer här ett gäng bra tips för den som vill gå på spa i Göteborg med omnejd.

klar

Artikellänk är kopierad

1. Sankt Jörgen Spa, Knipplekullen 8-10.Detta härliga hotell och spa på Hisingen går inte av för hackor. Det är ett prisbelönt spa med massor av roliga prylar. Bland annat finns det bastur med olika temperaturzoner och dofter och tvagningsrum i finaste marmor. Det finns även en utsiktshylla med gungande swaybäddar, vilket jag inte alls vet vad det är, men det låter ju härligt! Sen är dom kända för en sparitual som är nån form av badceremoni i förutbestämd ordning med varma och kalla källor bland annat. Man blir ju avslappnad bara av att skriva det här…

2. Hagabadet, Haga Östergata 6.Nära Järntorget ligger detta finfina badpalats, där de inte bara har världens bästa brunch, utan även massa spaaktiviteter. Signaturbehandlingen är Renströms badkur. Den innebär kortfattat att du badar i tång och sen packas du in i alger. Lite som sushi, tänker ni. Nja, inte alls tänker jag. Det här har nämligen inget med mat att göra. Den här behandlingen ska tydligen frigöra massa ämnen som gör susen för huden. Man blir len och fin gissar jag. Låter inte det skönt, så säg?

3. Upper house spa, Gothia Towers, Mässans gata 24.Högt uppe i Tower 2 ligger det ett femstjärnigt hotell med mängder av faciliteter såsom pooler. En champagnepool, jet-stream pool, soft pool, ja ni hör, det är en herrans massa pooler. Här går det också att hänge sig åt Spa Experience. När du kommer får du en necessär och så utför du själv den här behandlingen i spaet. Den kan alltså gå väldigt snabbt om du har bråttom. Även om det kanske inte är att föredra.

4. Varbergs kusthotell, Nils Kreugers väg 5, Varberg.Om man tar bilen i lite drygt en timme söderut kommer du till till Varberg och där hittar vi landets enda Thalassospa på kusthotellet. Här finns bland annat en havsvattenpool med en temperatur på 32 härliga grader. Några av behandlingarna på spaet är fiskmassage där fisksorten Kangal Garra Rufa tydligen ger någon form av massage. Låter underligt att dom små, små fiskarna liksom kan massera, men samtidigt spännande på något sätt. För den som är fiskallergiker finnes vanlig massage att tillgå.

5. Varberg Stadshotell & Asia spa, Kungsgatan 24, Varberg.Mitt på torget i Varberg finner ni detta hotell. Det börjar med att du får du en Yukata, en tunn bomulls kimono, och sen är det bara att köra i gång. Här går det bland annat att få indian head massage, som är exakt vad det heter – en indisk huvudmassage. Sen finns Abhyanga oljemassage som är en halvkroppsmassage för huvud, nacke, axlar som masseras med en varm aromatisk olja. Sen går det alldeles utmärkt att bada lite i deras pool.

klar

Artikellänk är kopierad

Jesper Lögdahl
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro