ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Fem Stockholmsbarer att besöka i helgen

Gustaf Larsson · 28 Feb 2018
Uppdaterad 28 Feb 2018

Foto: Unsplash


Vill du stänga ute kylan finns det många bra barer att besöka i Stockholm. Det här är några favoriter den här helgen.

klar

Artikellänk är kopierad

Omnipollos hatt, Hökens gata 1A

På mikrobryggeriet Omnipollos bar på Södermalm hittar du goda öler, dito pizzor och en trevlig men ofta trång atmosfär. En perfekt bar för after work eller till en stundande dejt, där du kan briljera med dina eventuella kunskaper om öl.

Surfers, Regeringsgatan 88

Gotlandskrogen Surfers ynglade 2015 av sig till en krog med samma koncept, mitt i Stockholm. Konceptet är; mat från Sichuan-provinsen i Kina och färgsprakande drinkar. Ska du ta en helkväll på stan rekommenderas att starta kvällen med en Surfers-drink.

The flying elk, Mälartorget 15

I The flying elks källare, även kallad Älghjärtat, serveras högkvalitativ öl och enligt undertecknad stans bästa gin och tonic. Blir du sugen på en drink finns deras drinkbar Corner club en trappa upp i samma hus. Stället drivs av Sveriges enda krögare belönad med tre Michelinstjärnor: Björn Frantzén.

Eataly, Biblioteksgatan 5

Stockholms har fått ett nytt Italien-mecka mitt inne på Stureplan, där du hittar allt från tryfflar, färsk pasta till en stor bar mitt i lokalen. De huserar i Urban Outfitters gamla (enorma) lokaler som ger gott om plats för det italienska kökets samtliga beståndsdelar. Det enda minuset är att andra människor verkar gilla stället väldigt mycket, så det blir snabbt knökfullt.

Blecktornskällaren, Ringvägen 147

Bleckan, som det i folkmun kallas, är ett av få bra hak som finns kvar på Ringvägen. Här finns varken mikrobryggda öler eller skyhöga priser så långt ögat räcker. Endast gemytlig stämning, trevlig personal och nästan alltid ett bord ledigt.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Larsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro