ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fem svenska filmer att streama i helgen

Felicia "Fröken-tv" Johansson · 8 Mar 2017
Uppdaterad 8 Mar 2017
Ulrik Munther spelar huvudrollen John i filmen "Efterskalv" – en av Fröken tv:s favoriter.

Ulrik Munther spelar huvudrollen John i filmen "Efterskalv" – en av Fröken tv:s favoriter. Foto: TT Bild


I helgen skulle det sitta extra fint med en svensk film men det är inte alltid det lättaste att hitta den där filmpärlan. Här är Felicia "Fröken tv" Johanssons fem bästa tips.

klar

Artikellänk är kopierad

”Pojkarna” (2016)Viaplay. Tre tjejer blir dåligt behandlade av killarna i deras skola men när de tillsammans planterar en blomma och dricker av blommans nektar förändras hela deras värld. ”Pojkarna” är en annorlunda film som jag av en slump råkade se förra året, en riktig filmpärla.

”Odödliga” (2015)C more. Filip Berg och Madeleine Martin spelar huvudrollerna i detta unika kärleksdrama om två ungdomar som möts en Stockholmsnatt och blir förälskade. De ger sig ut på en resa till Norrland som börjar som ett äventyr men slutar upp i något helt annat.

”Efterskalv” (2015)C more. Ulrik Munther spelar huvudrollen John som efter att ha avtjänat ett fängelsestraff kommer hem till sin pappa och ser då framemot att börja om sitt liv från början igen men hans brott är verken glömt eller förlåtet i samhället där han bor. 2015 vann filmen hela tre guldbaggar bland annat för bästa film.

”I nöd eller lust” (2015)Svtplay. Kjell Sundvall, skaparen till ”Tomten är far till alla barnen” gjorde för två år sedan en komedifilm där en familj spelar huvudrollen även denna gång. ”I nöd eller lust” är det dags för ett bröllop som kanske inte går helt som planerat.

”Persona” (1966)C more. En klassiker av Ingmar Bergman. Filmen följer en kvinna som har allt – bra karriär, ett lyckligt äktenskap och barn men plötsligt en dag bestämmer hon sig för att sluta prata och flyttar då ut till en isolerad stuga på en ö.

Följ Felicia Johansson på:

blogg: frokentv.se

instagram: @feliciaalj

twitter: @frokentv

klar

Artikellänk är kopierad

Felicia "Fröken-tv" Johansson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro