ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fem tips på saker att göra under bokmässan i Göteborg

Jesper Lögdahl · 27 Sep 2018
Uppdaterad 27 Sep 2018

Foto: Unsplash/Joyce McCown


Helgen präglas av den pågående bokmässan och det är fullt ställ på kulturen i stan. Här är några härliga tips, både vad du ska göra om du vill stöta på kända författare, men även vad du ska göra om du inte orkar med den litterära storhelgen.

klar

Artikellänk är kopierad

Bokmässan, Svenska Mässan, Korsvägen.

För den som vill ge sig in i röran på bokmässan finns det så klart en mängd roliga saker på agendan, med många seminarier och författare som är redo att signera böcker. Tips: Gå till förlaget Votums monter, för där sitter SVT-profilen Jovan Radomir som har gjort en cool kokbok med smaker från Balkan. Lätt värt mödan.

Elite Park, Kungsportsavenyen 36.

Genom tiderna har hotellet uppe vid Götaplatsen varit the place to be för att stöta på författare och kändisar när de är i stan under mässan. Här brukar det minglas på kvällarna och nätterna. Så gå hit och ta en drink eller häng utanför om du vill frottera dig med förlagseliten.

The Gallery, Gothia Towers, Mässans gata 24.

En av landets främsta illustratörer och barnboksförfattare passar på att ställa ut sina verk under helgen och en bit in i oktober. Stina Wirsén har samlat utvalda verk från hennes mångfacetterade karriär och det är en fantastisk utställning.

Bio Roy, Kungsportsavenyen 45.

För den som hellre ser scenkonst än läser och vill hålla sig borta från mässan, ta er till Bio Roy på lördag för där kommer det bli ”Bra mkt sämre!”. Det är nämligen så komikern och estradören Thomas Järvheden kallar sin nya show. Förutom hejdlöst rolig stand up bjuder han på världens största hits omgjorda till humorlåtar.

Oscar Fredriks kyrka, Oscar Fredriks kyrkogata 1.

Vill du ha en fridfull start på helgen så kanske en tur till Oscar Fredriks gör dig glad, för där spelar nämligen under fredagen Uno Svenningsson. Går du dit gör du även en god gärning. Konserten anordnas i samverkan med Göteborgs Stadsmission och RSM Sverige och ges i syfte för att öka medvetenhet om hemlöshet och utsatthet.

klar

Artikellänk är kopierad

Jesper Lögdahl
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro