ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fem tips: Så gör du när du ska skola in ditt barn på förskolan

Ida Gustafsson · 2 Aug 2016
Uppdaterad 2 Aug 2016

Inför en förskoleinskolning kan det vara mycket att tänka på. Dels att förbereda ekonomin med försäkringskassan, men kanske även barnet och sig själv på den period man står inför.

klar

Artikellänk är kopierad

Legitimerade psykologen Jenny Klefbom tycker att det är viktigt att gå långsamt fram med inskolningen på förskolan – om barnet behöver det.
Legitimerade psykologen Jenny Klefbom tycker att det är viktigt att gå långsamt fram med inskolningen på förskolan – om barnet behöver det.Foto: TT/SvD/Tomas Oneborg/Pressbild

Till att börja med kan du vänja barnet vid förskolan genom att gå dit och leka på gården eller gå förbi och hälsa på pedagogerna. Om barnet är tillräckligt stort och kan förstå kan du till och med prata med det om att det ska börja på förskolan. 

– Det är svårt att förbereda en ettåring och förvänta sig att den ska förstå, men en tvååring är det lättare att prata med, säger Jenny Klefbom, legitimerad psykolog. 

klar

Artikellänk är kopierad

Ida Gustafsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro