ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fem ton tung mechrobot utlagd på Amazon

Åsa Larsson · 19 Jan 2015
Uppdaterad 19 Jan 2015

klar

Artikellänk är kopierad

Kuratas-roboten är när fyra meter hög och går på hjul.
Kuratas-roboten är när fyra meter hög och går på hjul.Foto: Skärmdump/Youtube

Den är 3,8 meter hög och väger fem ton. Kuratasu starter kit ligger nu ute på japanska Amazon och är en jättelik mechrobot, som du kan få för bara 8,3 miljoner kronor. Men armarna får du köpa till.

Det sägs att man kan köpa allt på auktionssajten och att det finns en gigantisk robotrustning – som du kan kliva i och åka runt i – till salu stärker den tesen, skriver The Verge.

Mechrobotar har länge varit populära i japansk anime och Kuratas ​-projektet startades av smeden och designern  Kogoro Kurata​ eftersom han inte orkade vänta längre på att någon skulle göra stora robotar.

"När jag var barn så trodde jag att det skulle finnas jättelika robotar i framtiden. Men hur länge jag än väntade så gjorde folk bara små robotar, som Asimo. Till slut fick jag nog och satte igång med att göra en själv", säger han enligt The Verge.

Han kallar Kurata-roboten för en leksak, men säg det till den som står inför den skräckinjagande roterande luftkulsprutan som skjuter 6 000 kulor i minuten. 

I priset 8,3 miljoner kronor ingår inte armarna, utan de säljs separat.

klar

Artikellänk är kopierad

Åsa Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro