ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fem utställningar att besöka i Stockholm i helgen

Filip Joelsson · 5 Okt 2018
Uppdaterad 5 Okt 2018
Dataspelsutsällningen "Play beyond play" på Tekniska museet har vuxit, och bjuder nu på 1000 kvadrat spelhistoria.

Dataspelsutsällningen "Play beyond play" på Tekniska museet har vuxit, och bjuder nu på 1000 kvadrat spelhistoria. Foto: Anna Gerdén/Tekniska museet.


Hösttider är museitider! Här kommer därför fem tips på konst- och fotoutställningar du kan ta del av i Stockholm redan i dag.

klar

Artikellänk är kopierad

”Warhol 1968”, Moderna museet, SkeppsholmenDen legendariske popkonstnären Andy Warhol gjorde sin första utställning i Europa på just Moderna museet 1968. 50 år senare bjuder museet på en meta-utställning. En utställning om utställningen, så att säga. Klassiska föremål så som ”Brilloboxarna” utlovas.

”Paper Stories”, Östasiatiska, SkeppsholmenEn utställning för pappersentusiasterna där ute. Vi vet att ni finns! ”Paper stories” bjuder besökaren på unika samlingar från Kina, Japan och Korea. Ta del av världens äldsta papper, njut av konst och kalligrafi, eller tillverka dina egna Origami-konstverk i museets ateljé. Kul ju!

”Play beyond play”, Tekniska museet, Museivägen 7Här kan du nörda ned dig i svensk spelhistoria så det räcker och blir över. Lördagen den 6 oktober växer hela utställningen, och den som vill kan ta del av 1000 kvadratmeter dataspel. Spela spel, testa att göra spelmusik, kliv in i den virtuella verkligheten eller testa det senaste, ”HoloLens”. Garanterat kul för stora och små.

”Tunbjörklandet”, Fotografiska, Stadsgårdshamnen 22Lars Tunbjörks humoristiska och surrealistiska fotografier av det svenska samhället under 80- och 90-talen gjorde honom till ett välkänt namn även utanför Sveriges gränser. I utställning ”Tunbjörklandet – blicken från sidan” kan besökaren se stora delar av hans livsverk, och ta del av bilder på ett Sverige som börjar roa sig på festivaler, handla på Gekås och ta med familjen på Skara Sommarland.

”Omvägar”, Artipelag, Artipelagstigen 1Ta en tur till Artipelag på Hålludden i Värmdö för en höstig konstupplevelse i skärgårdsmiljö. Och klä dig varmt! Utställningen ”Omvägar” tar nämligen besökaren utanför konsthallens väggar och rör sig längs stigar och bryggor i närområdet för att på så vis, som konsthallen själv beskriver det, ”utforska relationen mellan konst och natur”.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Joelsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro