ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Fem utställningar i Göteborg värda ett besök

Jesper Lögdahl · 20 Nov 2017
Uppdaterad 20 Nov 2017
På Göteborgs stadsmuseum kan man se utställningar från några av de mest tongivande artisterna i Göteborg.

På Göteborgs stadsmuseum kan man se utställningar från några av de mest tongivande artisterna i Göteborg. Foto: Per Wahlberg/TT


Snart brakar december lös och julstressen blir påtaglig. Ta det därför lite easy i helgen och gå på en utställning. Underbart lugnt brukar det vara. Dessutom kanske du lär dig något.

klar

Artikellänk är kopierad

Göteborgs stadsmuseum, Norra Hamngatan 12.Musiklivet Göteborg 1955-2018 är inte helt oväntat en utställning om staden musikliv genom åren. Här finns det instrument, kläder, affischer och historier om och från de mest tongivande musikerna som arbetat i Göteborg. Här möter besökaren alla från Sonya Hedenbratt till In Flames och Håkan Hellström. Roligt!

Designfestival.Egentligen kanske det inte är en utställning i ordets rätta bemärkelse utan mer en utställningsfestival. Open Week – Göteborgs designfestival pågår under nästa vecka och här får vi se studenterna på HDK, Högskolan för design och konsthantverks, verk. Det kommer att vara över sjuttio utställningar, event och workshops på olika platser i stan. Bland annat på Röhsska museet, Stadsbiblioteket och Riksarkivet.

Göteborgs konstmuseum, Götaplatsen 6.Julia Peirone är, enligt många, en av landets viktigaste fotografer och konstnärer just nu. Hon har sedan slutet av 90-talet arbetat med frågor kring identitet och fotografi med fokus på kvinnor. Ta chansen att se hennes första stora separatutställning. På konstmuseet visat ett hundratal verk med fotografi, video, skulptur och måleri. Vackert och viktigt.

Världskulturmuseet, Södra Vägen 54.Här finns det en härlig liten utställning som passar hela familjen. Tillsammans heter den och här får vuxna och barn på ett lekfullt och pedagogiskt sätt gå igenom känslor som uppstår i vardagen. Det finns massor av trevliga saker att göra under den här utställningen såsom att dansa, rita och klättra.

Mölndals museum, Kvarnbygatan 12.För den som gillar hantverk och då kanske framför allt möbelhantverk så finns det just nu en utställning med massa stolar och grejer tillverkade av bönder i Lindome från 1700-talet och framåt. Tydligen var dom fenomenala på att göra möbler vid sidan om sitt skördetröskande. Lyx från Lindome heter utställningen. Låter ju intressant måste jag tillstå.

Av Jesper Lögdahl, dj & chefredaktör World in Property.

klar

Artikellänk är kopierad

Jesper Lögdahl
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro