ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fem veckor gammal bebis slungades ur barnvagn under bussfärd

Linnéa Borgert · 30 Aug 2017
Uppdaterad 30 Aug 2017
Bebisen flög en och en halv meter, enligt ett vittne. Obs, arkivbild. Bilden har ingenting med händelsen att göra.

Bebisen flög en och en halv meter, enligt ett vittne. Obs, arkivbild. Bilden har ingenting med händelsen att göra. Foto: Jessica Gow/TT


En fem veckor gammal bebis slungades ur sin barnvagn och föll ned för trappsteg på en buss i Göteborg, skriver GT. Enligt en passagerare körde busschauffören i en skrämmande hastighet, men föraren säger att han väjde för en bil.

klar

Artikellänk är kopierad

Olyckan inträffade under tisdagsförmiddagen i centrala Göteborg på en Västtrafikbuss på väg mot Partille. När bussen körde under järnvägsbron vid Svingeln gjorde chauffören plötsligt en kraftig sväng. Barnvagnen välte – och den fem veckor gamla bebisen slungades ut, rapporterar GT.

– Barnet kastades ungefär en och en halv meter av kraften och landade nedanför trappstegen mot bussdörren. Mamman bara grät och lyfte upp barnet för att undersöka det. Flera andra passagerare hjälpte till. Det hade kunnat sluta riktigt illa, berättar en medpassagerare för tidningen.

Busschauffören noterade inte barnvagnen, utan fortsatte köra. Vittnet säger att busschauffören körde så fort att hen var tvungen att hålla i sig trots att hen satt.

– Han körde skrämmande fort – som om han var två tidtabeller för sen, säger passageraren till GT.

Västtrafik har varit i kontakt med busschauffören.

– Det som hade hänt var att föraren väjt för en bil som tvingade bussen att byta körfält. Då ska barnvagnen ha rullat ut mot mittdörrarna. Busschauffören ska inte ha noterat detta när det hände utan blev påtalad efteråt av en kvinna, säger Jens Holmberg, pressinformatör på Västtrafik, till GT.

Västtrafik kommer att utreda händelsen och uppmanar mamman till barnet att höra av sig. Barnet fördes till sjukhus i ambulans för kontroll, men ska ha klarat sig bra.

klar

Artikellänk är kopierad

Linnéa Borgert
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro