ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Female Legends växer så det knakar – dubblar antalet platser

Erik Glanell · 2 Dec 2017
Uppdaterad 2 Dec 2017

Med egna sovsalar och hårt jobb för att få tjejer att känna sig trygga samlar Female Legends rekordmånga esportande och gamingintresserade tjejer på Dreamhack Winter i år.

klar

Artikellänk är kopierad

Bara sedan i somras har Female Legend fördubblat antalet platser på sina rader. Gruppens initiativtagare Liza Lind och Lillie Klefelt är överväldigade över att 45 platser i somras har vuxit till 99. Receptet har varit att skapa en social plattform och att fler känner sig bekväma med att delta.

– Vi har jobbat väldigt hårt för att fixa en mer inkluderande lan-miljö. Bland annat har vi sett till att det finns en sovsal för tjejer och ickebinära i år vilket gör att det är många tjejer som känner sig tryggare med att åka hit. Vi har även byggt på vår community och haft spelkvällar för att folk ska lära känna varandra, säger Lillie Klefelt.

Female Legends utgår i sitt jobb från en Facebook-grupp som varje månad får ungefär 100 nya medlemmar. Medlemmar som i år har får tillgång till en egen sovsal.

– Det är på tiden att det äntligen kom en sovsal. Dreamhack har funnits länge och det är första gången som det finns en sovsal för ickebinära och tjejer. Det är superviktigt och superbra, säger Liza Lind.

Är det här något som har varit efterfrågat av era medlemmar?

– Absolut inte bara bland våra medlemmar. Det är många som har råkat ut för övergrepp och av den anledningen inte känner sig trygga att åka på den här typen av evenemang. För oss är det jätteviktigt att alla ska kunna spela efter sina förutsättningar. Så, absolut, det har varit efterfrågat både i gruppen men även via förfrågningar direkt till Dreamhack, säger Lillie Klefelt.

Reaktionerna bland medlemmarna har enbart varit positiva och jämfört med i somras innebär den nya sovsalen även en stor kvalitetsskillnad.

– Alla är jätteglada att det händer och det är också väldigt skönt att det är här på Elmia. I somras hade vi en egen sovsal men då fick man gå i 20 minuter för att komma dit. Det underlättar att det är här på plats och man får lite mer Dreamhack-feeling, säger Liza Lind.

Sovsalarna är, enligt de båda initiativtagarna, ett viktigt steg som tar dem närmre sitt mål med Female Legends.

– När vi underlättar för tjejer att mötas på riktigt och träffa varandra, bygga lag och umgås då kommer vi dra fler tjejer till den här typen av evenemang. Tjejer kommer känna sig trygga och tycka att det är kul att åka och göra saker, det är vårt mål, säger Lillie Klefelt.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro