ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Femårig flicka lekte med pistol – sköt ihjäl sig själv

Ida Gustafsson · 22 Maj 2016
Uppdaterad 22 Maj 2016
Pappan stod i duschen i sitt hem i Laplace, Louisiana, USA när han hörde ett skott.

Pappan stod i duschen i sitt hem i Laplace, Louisiana, USA när han hörde ett skott. Foto: WDSU6/NBCNews/Skärmdump


USA skakas ännu en gång av ett barn som dött efter att ha lekt med ett vapen. I går dog en femårig flicka i Louisiana efter att ha skjutit sig själv.

klar

Artikellänk är kopierad

Polisen larmades till bostaden i Laplace utanför New Orleans, i delstaten Louisiana i USA i går strax efter halv 10-tiden på förmiddagen, lokal tid, rapporterar NBC News.

Pappan uppgav då att han stått i duschen när han hörde ett skott som avlossades. 

– Han gick ur duschen och upptäckte då att hans dotter hade råkat skjuta sig själv, säger polismannen Greg Baker till NBC News lokalkanal WDSU6.LÄS MER: Treåring tog pistol och sköt ihjäl ettåring

Enligt polisen träffade flickan sig själv i bröstet och ambulanspersonalen försökte rädda hennes liv, men flickan dog på sjukhuset. Polisen uppger att pappan hade lämnat sitt vapen framme på ett bord. 

Händelsen inträffade bara en vecka efter att en sexåring i samma delstat skadade sin syster genom att skjuta henne i ansiktet. Och tidigare i år dog en treårig pojke efter att ett vapen som låg bredvid sängen gått av när han sov. LÄS MER: Amerikanska demokrater: Varför skjuter småbarn med vapen? 

Den lokala polisen vill nu att alla föräldrar ska agera så att inga barn kan skada sig eller dödas av vapen som ligger framme. 

– Säkerhet, allt handlar om säkerhet. Om du äger ett vapen, köp ett kassaskåp eller vapenskåp, säger Greg Baker till tv-kanalen.  Polisen har hittat märken på flickans fingrar som tyder på att hon avlossat pistolen själv, och de utreder nu händelsen. 

klar

Artikellänk är kopierad

Ida Gustafsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro