ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Femåring bakom miljardärs dödskrasch

Tomas Lundin · 12 Nov 2012
Uppdaterad 12 Nov 2012
Femåring bakom miljardärs dödskrasch Thomas Stewart, dottern Sydney och och mamman Madena dog alla i kraschen.

Femåring bakom miljardärs dödskrasch Thomas Stewart, dottern Sydney och och mamman Madena dog alla i kraschen.


En femårig flicka pekas ut som den mest troliga orsaken till en helikopterkrasch där fem människor dog. Flickan satt i andrepilotens knä och tros ha sparkat till spakarna.

klar

Artikellänk är kopierad

Slutsatsen kommer i en rapport från USA:s transportsäkerhetsmyndighet NTSB, som har undersökt kraschen i Cave Creek, Arizona där miljardären Thomas J. Stewart, hans fru, deras dotter och två andra personer störttade mot en uttorkad flodbädd i Arizona.

Enligt utredarna hade Stewart låtit dotter sitta i hans knä under färden. Teorin, som kallas "högst trolig", är att femåringen oavsiktligt tryckt ner en spak med foten och fått helikoptern att dyka kraftigt. Piloten eller andrepiloten, Stewart själv, ska sedan ha försökt parera genom att vända upp helikoptern, något som fått rotorn att slå in i helikopterns bakparti. Chanserna för överlevnad var lika med noll, enligt utredningen.

Stewarts efterlevande godtar inte myndighetens förklaring och har börjat genomföra en serie egna utredningar, rapporterar AP. De pekar i stället på en trasig stjärtrotor och har stämt helikoptertillverkaren Eurocopter.

Stewart ägde företaget Services Group of America, leverantör till stora snabbmatskedjor som Burger King.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro