ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Femåringen fick böter för sitt lemonadstånd – nu har hon fått dussintals "jobberbjudanden"

Hugo Ewald · 23 Jul 2017
Uppdaterad 24 Jul 2017
Familjen menar att lemonadstånd och dylika verksamheter kan vara bra för barns utveckling.

Familjen menar att lemonadstånd och dylika verksamheter kan vara bra för barns utveckling. Foto: IBL/Alamy


En femårig flicka i London fick tidigare i veckan böter för sitt otillåtna lemonadstånd. Boten har rivits upp och stadsdelsförvaltningen har bett om ursäkt. Nu har den femåriga flickan fått massvis med "jobberbjudanden" från människor som gärna ser henne sälja lemonad.

klar

Artikellänk är kopierad

Tidigare i veckan kunde Metro berätta om den femåriga flicka i Londonstadsdelen Tower hamlets som fick böter på 1 600 kronor för sitt lemonadstånd. Detta då hon saknade licens för verksamheten.

”Hon fick se filmen ‘Modig’ flera gånger i rad för att lugna sig”, sa flickans pappa Andre Spicer till The Guardian i samband med händelsen.

Spicer kom sedan att skriva en uppmärksammad artikel i brittiska The Telegraph om händelsen. Boten kom att rivas upp och stadsdelsförvaltningen bad familjen om ursäkt.

Nu berättar den femåriga flickans familj att hon fått flera ”jobberbjudanden”. Det skriver familjen i ett uttalande på Twitter.

”Vi är överväldigade av den fina respons vi fått från människor över hela världen. Dussintals festivaler, marknader och företag har nu erbjudit oss möjlighet att få ställa ut ett lemonadstånd”, står det bland annat i uttalandet.

Familjen menar att lemonadstånd och dylika verksamheter kan vara bra för barns utveckling.

”Vi lär oss genom att göra saker. Ett stånd är en bra möjlighet för barn att dela sina intressen på. Det stärker självförtroendet och gynnar civilsamhället. Vi skulle tycka det var fantastiskt att den här sommaren se barn och unga visa upp de positiva saker de kan göra på festivaler, marknader och företag”, fortsätter familjen.

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro