ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Feminister kritiserar SVT:s föräldraexpert

metro · 14 Okt 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Feminister kritiserar SVT:s föräldraexpert Louise Hallin.– Det är katastrof att hon är i teve år 2009, säger Zaida Catalan (mp).

På Newsmill hånar Anna Anka män som byter blöjor. Och i ”Världen idag” kritiserar Louise Hallin mammor som börjar jobba när barnen är sex månader. Nalin Pekgul, ordförande för socialdemokraternas kvinnoförbund, oroas över vad hon ser som ett hemmafruideal på uppgång och menar att regeringens vårdnadsbidrag signalerar att kvinnors främsta uppgift är hemmet.– Jämställdheten har fått en backlash, säger hon.I morgon ger Hallin råd till föräldrar i ”Ett fall för Louise”. SVT:s programansvarige Johan Brånstad känner inte till Hallins åsikter:– Jag tycker programmet måste få stå för sig själv. Hon ger många relevanta råd.Gudrun Schyman, talesperson för feministiskt initiativ är kritisk till SVT:s val:– Det är beklagligt av SVT att välja en person som inte tar kunskapen om hur vi ska nå jämställdhet på allvar.Metro har sökt Louise Hallin för en kommentar.

Ingrid [email protected]

Louise Hallins åsikter i media: Om att hemmapappor kan bli deprimerade av hushållsarbete: ”Mammor står ut med monotona rörelser som ständigt måste upprepas” Om att prioritera barnen: ”Om man kan ta ett banklån för att köpa en båt, kan man väl ta ett banklån för att kunna vara hemma i tre, fyra år med sina barn?”Om att jämställdhet lågprioriteras i en undersökning om lyckliga förhållanden: ”Jämställdhet är inget bekymmer för svenska folket”.

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro