ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Femtioplussarna: Det här ångrar vi att vi inte gjorde vid 25

Karolina Skoglund · 20 Nov 2014
Uppdaterad 20 Nov 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: TT

Vad ångrar man att man inte gjorde vid 25 års ålder – när man är över 50? Det frågade sig Huffington Post sina läsare, och fick ett minst sagt tydliga svar. Det här tipsar de därför dagens 25-åringar om. 

Stå upp för dig själv 

Du är din enda sanna förespråkare, så var aldrig rädd för att stå upp för dig själv och säg vad du tycker. 

Dra när det är läge för det

Gå din egen väg, vilket innebär att du då och då måste lämna någon annans väg. Det är ett svårt beslut m en ju snabbare du kan nå denna insikt, desto mer kan det rädda dig från att förlora onödig tid. 

Spara mer pengar

När du stirrar på den dystra verkligheten i din deklaration inser du att du slösat med onödiga kostnader. Så packa din lunch, ta bussen och kom ihåg att en sparad krona är en tjänad krona. 

Tänk efter innan du väljer universitetsutbildning 

Vissa femtioplussare önskar att de tänkt till mer vad gäller val av ämne på högskolan, alternativt ha tänkt till både en och två gånger innan de valt att hoppa av.

Res mer 

Innan man blir bunden med ansvar, partner och barn är det en bra idé att utforska världen och allt den har att erbjuda. Överväg att arbeta utomlands. Åk till en plats som får dig att se dig runtomkring – i stället för ner i din smartphone.

Skuldsätt dig inte 

Köp inte saker som du inte behöver och tänk länge innan du använder kreditkortet. Bygg i stället upp en kreditvärdighet som ger dig en bra ränta i framtiden. 

Använd mer solkräm

Det ser härligt ut på kort sikt – men knappast i det långa loppet. Åldersfläckar, rynkor och slapp hud är nämligen något som femtioplussarna fått uppleva. 

Tänk efter innan du gifter dig

Flera av 50-plussarna uttryckte att de borde ha väntat med att gifta sig. 

Ta det lugnt 

Alltför många av oss slösar dyrbara stunder i livet, bland annat genom att oroa sig för nästa steg i karriären. Men livet är kort. Njuta av det, menar 50-plussarna. 

Skaffa dig en utbildning

För att ingen kan ta dina meriter ifrån dig. Oavsett om det landar i en karriär eller att du når dina drömmar lär man sig att se saker på ett annat sätt. En utbildning är alltså alltid ett bra val, oavsett val av utbildning. 

Tänk på hälsan 

Vid 25 kanske man inte märkt att sin ämnesomsättning blir sämre, men det blir den. Och då handlar det inte bara om att sluta äta den dagliga pizzan på grund av fåfänga. Det handlar om att skapa vanor som leder till ett långt liv där du är frisk nog att göra allt du vill göra. 

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro