ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ferguson nya svenska stjärnskottet i Hollywood

metro · 22 Aug 2013
Uppdaterad 22 Aug 2013
Svenska Rebecca Fergusons karriär har tagit ny fart i och med rollen som Elizabeth Woodville. 

Svenska Rebecca Fergusons karriär har tagit ny fart i och med rollen som Elizabeth Woodville.  Foto: HBO Nordic


Skådespelerskan Rebecca Ferguson har seglat upp som Sveriges nya film-export med huvud-rollen i BBC-serien The white queen”.

klar

Artikellänk är kopierad

Rebecca med Max Irons som spelar  kung Edward.
Rebecca med Max Irons som spelar  kung Edward.Foto: HBO Nordic
Janet McTeer spelar drottningens mor i ”The white queen”.
Janet McTeer spelar drottningens mor i ”The white queen”.Foto: HBO Nordic

För svenska tittare är hon mest känd som Anna Gripenhielm i såpan ”Nya tider”. Nu är Rebecca Ferguson, 29, aktuell som drottning Elizabeth i BBC-dramat ”The white queen” och som huvudrollsinnehavare i Ridley Scott-serien ”The Vatican”. Dessutom spelar hon in Hollywoodfilmen ”Hercules: The Thracian wars” i Budapest i Ungern.

Hur blev det så här?

– Richard Hobert gav mig en roll i filmen ”En enkel till Antibes”, vilket ledde till att jag fick en agent i London. Den första provspelning som de skickade mig till var ”The white queen”. De sa att jag inte hade någon stor chans att få rollen men att det var ett bra tillfälle att träffa folk i filmbranschen, säger Rebecca Ferguson.

”The white queen” är en BBC-producerad serie som visas på HBO Nordic. Serien handlar om rosornas krig på 1400-talet och Rebecca spelar Elizabeth Woodville, som blev Englands drottning.

– Jag var jättenervös när jag klev in till den första provspelningen. Där satt regissören, producenten och Max Irons (Jeremy Irons son), som spelar kung Edward. De ville testa personkemin mellan mig och Max, och vi klaffade på en gång.

”The white queen” börjar när Elizabeth Woodville är 27 år gammal och slutar när hon är 42.

– Det var jätteroligt att åldras! Vi arbetade mycket med små subtila rynkor, men jag tittade även mycket på Janet McTeer (Elizabeths mor Jacquetta) och försökte se hur hon rörde sig.

Det är oklart om det blir fler säsonger av ”The white queen”, men recensenterna har varit positiva. Inspelningen av ”Hercules” pågår fram till den 10 oktober. 

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro