ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Festställe för moderna foodies

Carl Reinholdtzon Belfrage · 21 Nov 2013
Uppdaterad 19 Dec 2016

Dubbel Dubbel fyller två år och Wkd:s krogskribent firar med en rolig och prisvärd meny i avslappnad stämning.

klar

Artikellänk är kopierad

RECENSION: Dubbel Dubbel – 4 glober

I veckans recension ska vi uppmärksamma ett födelsedagsbarn som symboliserar förnyelse och glädje i stan. Jag pratar om Dubbel Dubbel-gänget – Emma Kolback, Erik Sundfeldt, John Wigelius och Blenda-Lars. Stans lokomotiv, förnyare och glädjespridare i stil med andra unga talanger som Hoze Seruda, Edin Dzemat, Frida Ronge, Niclas Yngvesson, Gustav Knutsson och bröderna Ingber (ser fram emot att besöka nya Basque). Detta är Göteborgs framtid. Samtliga står för kvalitet, mod och egensinnighet.

Dubbel Dubbel fyller nu två år. Och moderskeppet på Kastellgatan känns fortfarande mer fräscht än något hamburgerhak eller bistro i stan. Dubbel Dubbel skapade något som inte fanns i Göteborg – en bra festrestaurang i mellanskiktet. De förstod snabbt att den nya generationen foodies och uteätare inte var intresserad av att klä upp sig till en pingvin på krogen, få stel service och äta på linnedukar. Det är för dinosaurier och restauranger likt dessa kommer att dö ut.

I stället satte Dubbel Dubbel Per Hagman i baren, med det resultatet att barområdet såg ut som en dockskåpsversion av en Justin Bieber-konsert (man fick passera 14 tonårsflickor för att beställa en öl). Numer är Hagman inte som tidigare heltidsanställd i koncernen och han dyker inte upp lika ofta bakom baren, men planer finns på att skicka ner honom som barchef på heltid för Dubbel Dubbels filial i Malmö.

Men vad som är kvar på heltid är den roliga och oerhört prisvärda menyn (samtliga avsmakningsmenyer är praktiskt taget gratis) och jag tog i veckan in burgarna (mantao med anka), en fin kopia på Momofukus numera klassiska steamed buns. En väldigt läcker rätt som tjänar som perfekt snack och inledning till middagen.

Sedan åt jag handgjorda dumplings i två varianter: biff och ingefära samt vegetariska med pumpa och shitakesvamp. Sedan wontons med räka i en mild chilisås samt en med lamm i kanelsås.

Båda är färska och smälter i munnen fyllda av smak. Vidare var de rödkokta ribsen nästan i klass med de min gode vän Gustaf Aschan brukar tillreda på Kössö (det är ett fantastiskt betyg). Dessa och lite algsallad samt picklad gurka får avsluta en väldigt rolig middag. Som dessert beställer jag en deciliter biodynamisk cognac från min favoritproducent Gourmel.

Det känns helt naturligt på en festkrog som Dubbel Dubbel, stans mest avslappnade ställe just nu. Grattis på födelsedagen önskar Metro!

Carl Reinholdtzon Belfrage firar en tvååring som förnyat Göteborgs krogliv.
Carl Reinholdtzon Belfrage firar en tvååring som förnyat Göteborgs krogliv.
Anka i mantaobröd.
Anka i mantaobröd.
Dumplings, vegansk med kristalljiaozi, rättika, öronsvamp och tempeh och vegetarisk med tofu o shitake.
Dumplings, vegansk med kristalljiaozi, rättika, öronsvamp och tempeh och vegetarisk med tofu o shitake.
Långkokta ribs.
Långkokta ribs.
Räkwontons i chilisås.
Räkwontons i chilisås.
klar

Artikellänk är kopierad

Carl Reinholdtzon Belfrage
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro