ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Fett att vara tjock

Michael Freidson · 26 Apr 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

Ny bok ger andra alternativ än bantning för feta

klar

Artikellänk är kopierad

Michael S. Berman jobbar som flashig politisk konsult i Washington D.C. Men allt i hans värld handlar inte om att lobba: Mannen är stolt över att vara tjock.

Hans nya memoarer "Living Large" med den översatta undertiteln "En stor mans tankar om vikt, framgång och acceptans", beskriver hans hatrelation till motion och bantningskurer. Med 109 på vågen predikar han inte ett ohälsosamt leverne, utan snarare att man ska fokusera på livets goda.• Så du är en tjusig advokat i Washington, ändå skriver du om att drömma om ostburgare och att vara en cheerleader i propellermössa. Pinsamt?– Nej. Killar pratar inte om såna saker. Jag luskade runt i slutet av 90-talet och försökte se om det fanns något nytt om hur man går ner i vikt. Jag hade böcker i bokhyllan. Jag letade på Amazon.com. En dag slog det mig att det inte fanns ett skit att läsa om män eller av män, så jag tänkte, varför inte?• Är du emot motion? Pro-fetma?– När jag började med boken blev jag tvångsmässigt engagerad, som feta människor ofta blir. Jag skrev tre böcker, bokstavligt talat, som jag slog ihop till en. Den första var självbiografisk. Den andra handlade om omgivningen – som ambulanser som inte har tillräckligt stora bårar. Och sedan gav jag mig i kast med en total utvärdering av hela bantningsindustrin – ett angrepp. Jag gick till närmsta hälsokostbutik och köpte 22 produkter. Kassörskan trodde att jag var galen. Men ganska snart fick jag en uppenbarelse. Jag insåg vilken enorm påverkan feta människor har på sin omgivning, oavsett om det gäller fruar, barn eller goda vänner, och att man kan leva att bra liv. Så till sist fokuserade jag på det.• Är du beredd på bakslag? Ditt acceptans-tema är inte så Blossom Tainton...– Jag fokuserar på livssynen, men jag skriver också om fitness. Jag har börjat med yoga och började med att göra "böj dig ner och titta på hunden" mot väggen. Det var inte vackert, men det blir bättre.• När fantiserade du senast om en ostburgare?– Det var länge sedan. För några veckor sedan gick jag på en middagsbjudning och där fanns en särskilt lovande, riktigt smaskig chokladtårta. Men, lyssna, en del killar kommer alltid att förbli feta, det är bara att acceptera. Jag är inte emot att gå ner i vikt, men förr om åren värderade jag mig själv utifrån hur många kilo jag kunde bli av med – ett stort misstag.

klar

Artikellänk är kopierad

Michael Freidson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro