ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Fi-ledaren svarslös om problemen i Järva: "Jag kan inte svara på det"

Linnea Bergman, Annica Ögren · 9 Jun 2018
Uppdaterad 11 Jun 2019

Järvaveckan inleddes med Feministiskt initiativs dag med tema jämlikhet och jämställdhet. Fi:s partiledare Gita Nabavi kunde dock inte svara på frågan om vilket som är Järvas största problem i Metros utfrågning efter talet.

klar

Artikellänk är kopierad

Framför en fullsatt scen höll hon ett tal med fokus på alltifrån kärlek, till flyktingpolitik, miljöfrågor och omfördelningspolitik.

Efteråt fick Metro en exklusiv intervju med partiledaren. En intervju som även sändes live på Facebook. 

Där fick Fi-ledaren bland annat chans att dra och besvara slumpvis ställda frågor från besökare.

quotation start Jo, ja, nej, nej… inte så att jag kan svara på det i dag.quotation end

Men besökarfrågan ”vad är det största problemet i Järva enligt dig”, hade Gita Nabavi svårt att besvara.

– Oj, vilken svår fråga. Jag tänker så här, det är inte upp till mig att definiera vad det största problemet är. Om jag skulle ta reda på vad som är det största problemet så skulle jag fråga dem som bor här: vad är det största problemet?

Men du har inte tagit reda på det som politiker? 

– Jo, ja, nej, nej… inte så att jag kan svara på det i dag.

Gita Nabavi tog även upp skottlossningen tidigare den här veckan i Tensta där fyra personer skadades.

quotation startVad är det som gör att unga människor känner att de inte har något annat alternativ än att ta till vapen?quotation end

Samtidigt pratade du om mjukare tag. Vore det inte rimligt att sätta in fler poliser för att motverka våldet? 

– Jag tycker att man måste titta på vad som är skälet. Vad är det som gör att unga människor känner att de inte har något annat alternativ än att ta till vapen. Då är det socialfrågorna som är avgörande. Då behöver vi en socialtjänst och en socialomsorg som faktiskt tittar på de bakomliggande orsakerna.

Men det behöver inte utesluta fler poliser. Vad tänker du om det? 

– Vi föreslår ju att vi ska ha fler närpoliser som har förankring i området. Det handlar om tillit och förtroende. Det är så man skapar en ort som man själv vill vara en del av.

Temat för dagen var jämlikhet och jämställdhet. Under Metros intervju sa Gita Nabavi även att den jämställdhetsfråga som är viktigast i Järvaområdet inte skiljer sig från i samhället i stort.

– Den viktigaste jämställdhetsfrågan är ekonomisk jämställdhet. Att själv kunna styra över sina pengar, sa hon i intervjun.

Tidigare under dagen diskuterades bland annat även slöja i en panel ledd av författaren och journalisten Alexandra Pascalidou. Foto: Annica Ögren.
Tidigare under dagen diskuterades bland annat även slöja i en panel ledd av författaren och journalisten Alexandra Pascalidou. Foto: Annica Ögren.

klar

Artikellänk är kopierad

Linnea Bergman
[email protected]
Annica Ögren
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro