ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fick annan persons miljoner insatta på bankkontot – brände det på lyx

JENNI KARLSSON · 7 Maj 2016
Uppdaterad 7 Maj 2016
Kvinnan brände mestadels av pengarna på designerväskor.

Kvinnan brände mestadels av pengarna på designerväskor.


En kvinna var med om något väldigt ovanligt. På hennes bankkonto fanns plötsligt 2,3 miljoner pund, eller cirka 25 miljoner kronor, som hon inte visste var de kom ifrån. Hennes reaktion: Bränn pengarna på lyxväskor!

klar

Artikellänk är kopierad

Det var år 2012 som Christine Jiaxin Lee från Malaysia upptäckte den stora klumpsumman på sitt konto. Sedan dess har hon levt loppan för pengarna och haft ett liv i lyx och flärd, skriver brittiska Metro.

Av den stora summa pengar hon fått av misstag har hon spenderat 1,7 miljoner pund, en summa som motsvarar närmare 20 miljoner kronor. Mest har pengarna gått till att köpa dyra designerväskor, enligt kvinnans advokat.

►LÄS MER: Ex-kriminell: Jag tömmer ditt konto på 90 sekunder

Och inte förrän nu har hon blivit stoppad, i onsdags blev hon gripen på flygplatsen i Sydney efter att hon försökt ”fly” hem till Malaysia efter fem år boende i Australien.

Kvinnans advokat yrkar på att pengarna inte använts olagligt eftersom att de överförts till det privata bankkonto Lee använde dagligen. Banken och åklagaren ser däremot att de 1,7 miljoner pund som försvunnit ska betalas tillbaka.

►LÄS MER: Peo, 90, fick kontot hackat – och någon köpte pizza för pengarna

Den 21 juni inleds rättegången.

klar

Artikellänk är kopierad

JENNI KARLSSON
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro