ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fick cancer av att krama pappa

Patrick Ekstrand · 21 Feb 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

En kvinna som brukade krama sin pappa får ett miljonskadestånd av det brittiska försvarsdepartementet. Detta eftersom kvinnan, som i november fick diagnosen lungcancer till följd av asbest, sagt att hon blev sjuk genom att krama sin far som arbetade på marinens varv i staden Plymouth.Debbie Brewer, 47, får ett sexsiffrigt belopp, rapporterar BBC News online. I svenska kronor innebär det minst 1,4 miljoner kronor.

Hennes far arbetade på varvet för över 40 år sedan och avled av lungcancer orsakad av asbest i augusti.Nu tror läkare att hon kommer att gå samma öde till mötes inom nio månader. Sedan hon fick diagnosen har hon hävdat att hon "smittades" av de dödliga fibrerna, som brukade användas i fartyg på grund av sin eldfasthet, när hon som ung flicka kramade honom då han kom hem från jobbet.

Försvarsdepartementet har gått med på att betala ut skadeståndet såvida de inte kan hitta någon annan förklaring till Debbie Brewers sjukdom, till exempel att hon har kommit i kontakt med asbest genom sitt jobb.

klar

Artikellänk är kopierad

Patrick Ekstrand
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro