ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fick hjärnblödning av Motörhead 

TT · 4 Jul 2014
Uppdaterad 4 Jul 2014
Lemmy Kilmister under en spelning på Roskildefestivalen 2010. Tidigare i år spelade de i Sverige och Sweden Rock Festival.

Lemmy Kilmister under en spelning på Roskildefestivalen 2010. Tidigare i år spelade de i Sverige och Sweden Rock Festival. Foto: Pontus Lundahl/TT


Läkare kan bekräfta Motörheads rykte som ett av de hårdaste hårdrockbanden genom tiderna. Detta efter att en man fått en blödning under skallbenet efter att ha headbangat sig genom en konsert med gruppen.

klar

Artikellänk är kopierad

Hårdrock anses ha de trognaste fansen av alla musikgenrer men vilken grupp som rockar hårdast är inte klarlagt. Men frågar du läkare vid Medizinischen Hochschule Hannover i Tyskland är svaret givet: Motörhead. Detta efter att ha behandlat en man i 50-årsåldern som drabbades av en blödning under skallbenet efter att ha försökt följa den snabba rytmen, med upp till 200 bpm (beats per minute) – med huvudet.

LÄS MER: Metro testar hårdrocksvinerna

Läkarna berättar att mannen, som i övrigt var frisk, fick tilltagande huvudvärk. Fyra veckor tidigare hade han headbangat under en hel Motörhead-konsert.

En datortomografi avslöjade ett hematom, en blodsutgjutelse som kirurgerna avlägsnade genom att borra ett hål i skallen. Två månader senare förklarades mannen helt återställd.

Sex, droger och rock n' roll kan ha hunnit ikapp LemmyLÄS MER:

– Det här fallet bekräftar Motörheads rykte som ett av de hårdaste hårdrockbanden, om inte annat för den snabba rytmen och för att headbangande fans riskerar att drabbas av hjärnskador, säger Ariyan Pirayesh Islamian, en av författarna bakom fallrapporten som redovisas i Lancet.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro