ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fick impotensproblem efter misslyckad penisförstoring

Åsa Larsson · 26 Apr 2014
Uppdaterad 28 Apr 2014

Mannen ville förlänga sin penis, men fick i stället ett varande sår och permanenta skador, med impotensproblem som följd. Nu döms läkaren som genomförde ingreppet.

klar

Artikellänk är kopierad

En läkare i Stockholm döms nu till böter efter den misslyckade penisförstoringen på en man i 25-årsåldern från Göteborg. Läkaren ska även betala kring 300 000 kronor i skadestånd, rapporterar nyhetsbyrån Siren.

Mannen kom till kliniken i Gamla stan 2010 efter att ha sökt information på nätet om penisförstoringar. Han hade fått uppfattningen att det var ett enkelt ingrepp, enligt domen.

Läkaren hade ingen specialistkompetens i urologi, men hade gått en kurs och utförde ändå ingreppet. Dock gjorde han det på ett eget vis och frångick därmed det utlärda förfarandet.

Ämnet som användes, Macrolane, har också efter detta slutat användas till penisförstoringar eftersom flera biverkningar har upptäckts.

Mannen fick de följande veckorna stora problem med att ämnet lagt sig runt roten av penis och att en infektion uppstod i såret. Enligt honom själv kom det brunt illaluktande var ”puttrande ut” ur såret när han klämde runt.

Enligt domen ska mannen ha uppmanats av läkaren trycka ut varet själv i duschen, varvid han svimmade tre gånger. Han uppsökte också andra läkare som konstaterade att det såg illa ut.

Läkaren och mannen är oeniga om hur tät kontakt de haft efter operationen. Den senare hävdar sig ha skickat mängder med desperata sms och även skickat bilder via mms av skadorna. Läkaren hävdar att han inte lärt sig hur man tar emot mms och att han när han förstod hur allvarlig situationen var uppmanat mannen att söka vård direkt.

Enligt domen i Stockholms tingsrätt har mannen drabbats av bestående men, bland annat i form av impotensproblem. Svällkropparna är permanent skadade.

klar

Artikellänk är kopierad

Åsa Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro