ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fick inte vara med i Paradise Hotel – skickade 27 000 mejl

Jesper Lindqvist · 8 Maj 2019
Uppdaterad 8 Maj 2019
Mannen skickade närmare 27 000 mejl till en kvinna som arbetade med produktionen.

Mannen skickade närmare 27 000 mejl till en kvinna som arbetade med produktionen. Foto: TV3


Mannen sökte till tv-programmet Paradise Hotel, men fick nobben. Då skickade han tiotusentals mejl med hot och hat till en kvinna som arbetade med produktionen. Nu döms mannen för bland annat olaga förföljelse och övergrepp i rättssak.

klar

Artikellänk är kopierad

Mannen kom för några år sedan i kontakt med ett produktionsbolag som arbetade med tv-programmet Paradise Hotel. I samband med castingen träffade han bland annat en kvinna som arbetade med produktionen, men efter mötet fick han beskedet att han inte gått vidare i processen.

Det var då som det slog slint för mannen, varpå han började skicka 10-20 mejl om dagen till kvinnan.

Enligt henne handlade det först om att mannen ville ha en andra chans att komma med i tv-programmet, och att han även hade flera programidéer som han ville diskutera med kvinnan vid ett personligt möte.

Mordhot och sexuella anspelningar

Inledningsvis ignorerade kvinnan mejlen, men oron ökade i samband med att hon fått syn mannen på en nattklubb i Stockholm. Vid tillfället arbetade hon med en känd artist som hade en spelning på klubben, men efter att hon fått syn på mannen valde hon att ta sig ut bakvägen när hon gick hem.

Efter detta eskalerade mejlkontakten och totalt uppskattar kvinnan att hon fått närmare 27 000 mejl från mannen. Utöver detta ska han även ha kontaktat henne via Messenger och på SMS, och flera meddelanden ska ha innehållit regelrätta mordhot eller sexuella anspelningar.

Döms till rättspsykiatrisk vård

I tingsrätten förklarade mannen sitt agerande med att han inledningsvis ville ha en förklaring till varför han inte gått vidare från castingen. När han sedan blev blockerad av kvinnan på sociala medier fortsatte han att skicka meddelanden eftersom han ”ville ställa allt till rätta”.

Mannen ska även ha skickat hotfulla mejl till kvinnans chef, Kronofogden och Justitiekanslern.

Tingsrätten dömde nyligen mannen till rättspsykiatrisk vård för olaga förföljelse, ofredande, hot mot tjänsteman och övergrepp i rättssak. Mannen har överklagat domen.

klar

Artikellänk är kopierad

Jesper Lindqvist
Jesper Lindqvist
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro