ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fick kraftig ström genom kroppen

Jenny Sköld · 25 Okt 2013
Uppdaterad 25 Okt 2013

En 56-årig man fick en kraftig elchock under ett underhållningsarbete vid en transformator på fredagen. Mannen vårdas nu på sjukhus. – Det har bildats en ljusbåge mellan honom och transformatorn.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: TT Bild

En 56-årig man fick på morgonen kraftig ström genom kroppen vid en transformatorstation i Jämtland. Mannen, som är anställd av Jämtkraft, fördes med ambulanshelikopter till sjukhuset i Östersund. Läs mer: Fyra döda – på bara en vecka

– Larmet kom in 04.20 i morse. Han och några kolleger var och servade en transformatorkiosk när det bildades något slags ljusbåge mellan honom och transformatorn, säger Veronica Nygren, länsvakthavande vid Jämtlandspolisen. 

Det är ännu oklart hur allvarligt skadad mannen är, men enligt polisen var han vid medvetande efter olyckan. Östersundsposten rapporterar att mannen fick 24 000 volt genom kroppen.

Enligt Kristina Andersson, pressansvarig vid Jämtkraft, är denna typ av olyckor ovanliga. 

– Vi har en krisledning på plats för den övriga inblandade personalen, just på grund av att det är en så ovanlig händelse, säger hon. 

klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Sköld
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro