ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fick lön av riksdagen – jobbade som advokat

TT Spektra · 12 Okt 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Thomas Bodström (S) är i blåsväder sedan det visat sigatt han kvittat ut sig från riksdagen för att samtidigt tjäna pengar som advokat.

Thomas Bodström (S) är i blåsväder sedan det visat sigatt han kvittat ut sig från riksdagen för att samtidigt tjäna pengar som advokat. Foto: Scanpix


Peter Akinder: Det är tveksamt

klar

Artikellänk är kopierad

Thomas Bodström (S) har bara deltagit vid hälften av riksdagens ­voteringar.  I stället har han jobbat som advokat.Enligt TV 4:s ”Kalla faktas” granskning har Thomas Bodström (S), tidigare justitieminister och toppnamn på riksdagslistan i Stockholms län, varit frånvarande vid 53 procent av riksdagens voteringar under året. Trots att det enligt partireglerna inte är tillåtet att kvittera ut sig för att tjäna pengar till sig själv har Bodström under våren 2009 kvittat ut sig vid 19 av 36 voteringsomgångar. Vid 10 av dessa 19 hade han uppdrag som advokat – och samtidigt lön från riksdagen.Det är problematiskt, menar Peter Akinder, politisk chefredaktör på socialdemokratiska Östran, och tidigare anställd i regeringskansliet.– Om du är riksdagsledamot och tar väldigt mycket ledigt från riksdagen med betald lön för att stå i en rättegång som du samtidigt också fakturerar samhället för, det är mycket mera tveksamt, säger Peter Akinder i ”Kalla fakta”.Bodström försvarar sig: – Det är ju väldigt vanligt att man har ett arbete när man sitter i riksdagen. Det är ju många som har gjort det, säger Bodström till ”Kalla fakta”.

klar

Artikellänk är kopierad

TT Spektra
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro