ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fick sitt drömjobb – i nionde månaden

Kristian Borglund · 9 Mar 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

Foto: Urban Brådhe


klar

Artikellänk är kopierad

Gravid – en bromskloss i karriären? Inte alls säkert. Catharina Nordlund, 35, fick sitt drömjobb i nionde månaden i torsdags. – Vd:n kom till mig och sa "kan jag få byta några ord med dig?", och i nästa stund fick jag veta att en enig styrelse ville erbjuda mig jobbet som chefredaktör, säger Catharina Nordlund på tidningen Chef.

Det här hände när hon var fullt sysselsatt med att förbereda sin mammaledighet. Nästa dag skulle hon jobba sin sista dag före föräldraledigheten.  

Magen putar rejält och barnet, hennes tredje, är beräknat att anlända om ungefär en vecka.

Hur reagerade du på utnämningen? – Jag blev så himla glad. Vi skulle diskutera chefredaktörsfrågan först i september, när jag kom tillbaka efter föräldraledigheten. Jag kände mig helt oförberedd på att det hände  nu, så det känns riktigt stort.

Du har verkligen jobbat in i det sista också?  – Ja, jag har haft en lätt graviditet den här gången. Det har bidragit mycket till att jag har kunnat jobba på. Jag har lagt ifrån mig arbetsuppgifter allteftersom, och sett till att sova och vila mycket.

Att få drömjobbet precis innan man ska vara borta från arbetsplatsen under en lång period, i Catharinas fall 5,5 månader, hör fortfarande till undantagen på arbetsmarknaden. – Det är inte jättevanligt att avancera på jobbet i nionde månaden, så det här känns fördomsfritt och långsiktigt av styrelsen.  

I rollen som redaktionschef har Catharina Nordlund berört ämnet föräldraskap och karriären på flera sätt, bland annat genom en ge ut en bilaga i ämnet i samarbete med tidningen Amelia. Och så sent som i februari ledde hon själv ett frukostseminarium på temat "Föräldraskap – en karriärfördel".

Det ligger alltså en del sanning i att föräldraskapet kan vara en stor karriärfördel? I alla fall för dig?– Föräldraskapet kan vara en nackdel eller fördel beroende på ens egen inställning. Som förälder tränar man sig på att planera sin tid, att vara effektiv och att kommunicera, vilket man har stor nytta av på jobbet.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristian Borglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro