ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fick skäll för att han inte var "snygg nog" – läsarnas värsta sommarjobb

JENNI KARLSSON · 3 Maj 2016
Uppdaterad 6 Maj 2016
"Jag gjorde ju såklart mitt bästa för att hålla utseendet på topp", säger servitören som fick skäll för att han inte var "snygg nog". 

"Jag gjorde ju såklart mitt bästa för att hålla utseendet på topp", säger servitören som fick skäll för att han inte var "snygg nog".  Foto: Alamy


Ett sommarjobb är ett sätt för många att få in en fot på arbetsmarknaden. Metro har varit i kontakt med några som inte haft det så lätt på sina första jobb.

klar

Artikellänk är kopierad

Inför sommaren är det många unga som kliver ut i arbetslivet för första, andra eller kanske femte gången. Vilka regler som gäller eller vilka friheter som kan tas är svårt för många, det fick Metro bekräftat när vi frågade om läsarnas värsta historier i olika grupper på Facebook.

►LÄS MER: Läsarnas värsta hyresvärdar: Du får rummet om vi har sex

En 22-årig kvinna berättar om långa timmar bakom kaffemaskinen vid barista-jobbet hon haft en sommar.

”Det ansågs av platschefen som att man var svag om man tog hela sin rast. Så ingen vågade göra det eftersom man blev mindre omtyckt då. Det kändes lite som en sekt när alla skulle följa chefens minsta vink.”

När en annan man sommarjobbade som vaktmästare hade han och kollegan mycket eget ansvar. Men kollegan ställde till mycket, berättar han för Metro. Det var många gånger kollegan inte dök upp till jobbet eller bara försvann, och förklaringarna varierade.

”Det var en knäpp medarbetare jag jobbade ihop med. En dag kunde han inte komma och jobba för att han saknade busspengar. Det betydde extrajobb för mig varje gång han försvann, men jag vågade inte säga ifrån.”

►LÄS MER: Fota mig i kvinnokläder – läsarnas värsta lägenhetserbjudanden

En 32-årig man berättar om en sommar då han fått skäll nästan dagligen för att han inte var ”snygg nog” för att servera på restaurangen han arbetade. 

”Jag gjorde ju såklart mitt bästa för att hålla utseendet på topp, men när man jobbar ute i solen och det är varmt så blir man svettig. Cheferna var noga med att påpeka varje gång man luktade lite svett eller såg trött ut, det kunde skrämma bort potentiella kunder och gjorde så att jag inte fick någon dricks sa de. Vilken törn för självförtroendet det kunde vara om man hade en dålig dag.”

En kvinna instämmer om hetsen att se bra ut i service-industrin.

"Jag blev ofta tillsagd att jag skulle sminka mig extra fint när jag jobbade på restaurang."

klar

Artikellänk är kopierad

JENNI KARLSSON
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro