ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fick sparken – för modellbilder på nätet

TT · 6 Mar 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Bilden är från Kijas hemsida och från Scanpix (till vänster).

Bilden är från Kijas hemsida och från Scanpix (till vänster).


Före detta Barendeltagare blev av med jobbet

klar

Artikellänk är kopierad

Fritidsledaren och fotomodellen Kija Habibzadeh, 27, i Malmö förlorade jobbet på fritidsgården i Bunkeflostrand då föräldrar klagade på hennes dubbla sysselsättningar och hennes presentation på den egna hemsidan.Kija Habibzadeh anställdes på prov på fritidsgården, först enbart enstaka timmar och senare efter ett fast schema två kvällar i veckan och varannan helg. Men när en förälder fick veta att hon också var modell — även som naken men aldrig pornografiskt — blev det tvärstopp. Hon fick sluta tvärt.

Uppgifterna ska ha kommit fram sedan barnen sökt information om Habibzadeh på internet efter att de fått reda på att hon 2001 var med i tv-programmet Baren.

Fritidsgårdens föreståndare Lena Ericson säger till Skånska Dagbladet:– Vi är noga när vi väljer våra fritidsledare, tar utdrag ur polisregistret och sådant. Våra anställda ska vara ett gott föredöme. Vi har ett ansvar inför föräldrarna att skydda barnen. Men hennes agerande rimmade inte in med det, därför går vi inte vidare med anställningen.

Kija Habibzadeh kontrar:– Är det fel att ha en snygg fritidsledare? Det är inga porrbilder och det handlar om en mamma.Kija Habibzadeh har vänt sig till fackförbundet Kommunal som dock inte uttalar sig i enskilda ärenden.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro