ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fick sparken – tände eld på arbetsplatsen

Evelina Olsson · 18 Maj 2011
Uppdaterad 18 Maj 2011
Kvinnan fick sparken från sin arbetsplats och tros ha velat hämnas.

Kvinnan fick sparken från sin arbetsplats och tros ha velat hämnas. Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX


Kvinnan misstänks ha anlagt en brand i förskolans lokaler. Dessutom tros hon ha stulit 3000 kronor från handkassan.

klar

Artikellänk är kopierad

Dagen efter att förskolläraren fått sparken utbröt det en brand i förskolans lokaler. Nu åtalas den 28-åriga kvinnan vid Lunds tingsrätt för mordbrand. – Jag var arg och besviken, berättar kvinnan i förhör men nekar till att ha satt eld på lokalerna.

Förskolan riskerade att brinna ner till grunden men räddades tack vare en förbipasserande som såg rök och larmade räddningstjänst. Mycket snart kunde man konstatera att branden var anlagd och misstankarna riktades mot den 28-åriga kvinnan. Förutom larmloggen, som visar att ingen annan varit på förskolan vid tidpunkten för branden, åberopar åklagaren dessutom kvinnans egen avskedshälsning till kollegerna som ett bevis. Avskedhälsningen skrevs på förskolans tavla och daterades enligt åklagaren medvetet med fel datum för att vilseleda om när kvinnan senast befann sig i lokalerna.

Kvinnan misstänktes också för att i samma veva ha stulit drygt 3 000 kronor från  en plåtburk som innehöll förskolans handkassa. Men bevisen räckte inte för att åtala henne för detta. Branden inträffade den 19 mars i år på en förskola i Lund.

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro