ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fick syn på sin döda dotter i Facebooks Året som gått”

Emmelie Wallroth · 29 Dec 2014
Uppdaterad 29 Dec 2014

Foto: TT/Facebook


klar

Artikellänk är kopierad

Facebooks funktion som gör att användaren kan titta tillbaka på året som har gått har inte varit till glädje för alla.

Ni har antagligen sett det i flödet på Facebook – eller till och med gjort det själva. Med Facebooks ”Year in review” kan användarna titt tillbaka på året som har gått i ett slags bildspel som lyfter upp höjdpunkterna för användaren under 2014.

Under rubriken ”Tack för att du har varit med och gjort det här året fantastiskt!”, delas sedan bilderna med användarens vänner. Men funktionen har inte varit till glädje för alla.

Tidigare i år förlorade en man i USA sin sexåriga dotter i cancer. Därför undvek han medvetet att titta på förhandsvisningen av sitt eget klipp.

Men trots det fick han plötsligt syn på dotterns ansikte i sitt flöde – omgiven av Clip Art-figurer som ser ut att ha fest och med uppmaningen att han skulle titta på hur hans gångna år sett ut, skriver mannen på sin blogg . Han förstår att Facebook inte menade att göra honom illa.

”Men för oss som har upplevt att nära och kära har dött, spenderat mycket tid på sjukhuset, drabbats av en skilsmässa, förlorat ett jobb eller någon av hundra andra möjliga kriser, kanske vi inte vill ha en till titt på året som gått”, skriver han enligt Washington Post.

​ Jonathan Gheller , ansvarig för ”Year in review” på Facebook, säger till Washington Post att han är väldigt ledsen för den smärta som funktionen har orsakat mannen.

– Appen har varit fantastisk för många människor, men uppenbarligen orsakade vi honom mer sorg än glädje i det här fallet, säger han till tidningen. 

klar

Artikellänk är kopierad

Emmelie Wallroth
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro