ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ficklampan small i Christophers mun – kanske aldrig mer känner smak

Tomas Lundin · 20 Jan 2015
Uppdaterad 20 Jan 2015

klar

Artikellänk är kopierad

En vanlig LED-ficklampa kan ge småbarnspappan Christopher permanenta skador efter att den exploderat i munnen på honom. Christopher Reid Carrington höll ficklampan i med munnen när han rotade efter verktyg i bagageutrymmet på sin bil när den plötsligt small av.  – Det kom en hög smäll och en väldig stark ljusblixt , säger han till 9 News i Colorado .

Blodet sprutade ur munnen och han kunde inte göra sig förstådd. Sjuårige Sonen Eric fick ringa SOS och Christopher fördes med ambulans till sjukhus. 

Där konstaterades att han fått tredje gradens brännskador på läpparna, tungan och i strupen. Efter flera dagar med en andningsslang i halsen har han nu blivit släppt från sjukhuset. 

Även om smärtan väntas gå över om någon månad kan den exploderande ficklampan ge permanenta men. Skador på stämbanden kan göra att hans röst ändras permanent och han kanske aldrig mer kommer att känna smak.

Ficklampan är en LED-lampa av fabrikatet Solarforce men det verkar som att det är ett av litiumjonbatterierna i ficklampan som har exploderat. En grupp ingenjörer ska nu undersöka vad som gått fel. 

– Jag har fått veta att det här väldigt ovanligt. Vissa vinner på lotto, vissa får en exploderande ficklampa i munnen, säger Carrington till 9 News.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro