ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fickstölder ökar dramatiskt i småstäder

Jenny Sköld · 9 Jun 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Bor du i Kronobergs län? Håll i plånboken. Länet ligger i topp på listan över flest fickstölder förra året. Därefter kommer Halland och Uppsala.Semestertider är lika med ett ökat antal fickstölder runt om i landet. Värst drabbade är storstadsborna. Det bekräftas också av en undersökning som Länsförsäkringar gjort. Men den största ökningen står definitivt småstäderna för.- Problemen ökar ute i landet och på vissa håll har det nästan skett en 50-procentig ökning av antalet fickstölder, säger Hans Frank, skadechef Länsförsäkringar Skåne.I Kronobergs län ökade antalet fickstölder mellan 2006 och 2007 med 46 procent. Trots att länet drabbades av en internationell stöldliga 2005, som drog upp statistiken rejält. Men den Robert Loeffel, informationschef vid Kronobergspolisen vill tona ner ökningen.– I ett litet län blir den procentuella ökning större. Men vi kan också se att de internationella stöldligor som reser runt i semestertider inte längre är ett storstadsfenomen.Stölderna sker främst vid köpcentran och bankomater.– Tjuvarna håller koll på vilka som har mycket pengar i plånboken. De kan också försöka se koden när någon tar ut pengar och sedan följa med in i affären.

Tidigare var tjuvarna barn som skickats ut av internationella ligor. Nu är det mer medelålders kvinnor och män som opererar, enligt Robert Loeffel.

klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Sköld
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro