ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ficktjuv fintar offret – med fotbollstrick

Josefin Svenberg · 24 Okt 2012
Uppdaterad 24 Okt 2012

Snacka om att finta bort sitt offer. I kvällens Efterlyst” visas en film med ficktjuvarnas nya knep – att snacka fotboll och visa trick för att avleda uppmärksamheten.

klar

Artikellänk är kopierad

Ett nytt tillvägagångssätt för ficktjuvar har på kort tid fått fäste i Stockholm. Polisen kallar det ”fotbollstricket” och ett exempel har fastnat på en övervakningsfilm som TV 3:s ”Efterlyst” tagit del av.

Filmen är inspelad strax före klockan 5 lördagen den 8 september och visar hur ficktjuven kommer gående på Vasagatan, för att sedan stanna till framför centralstationens huvudingång. Där står en man som är märkbart berusad och tjuven börjar prata fotboll med honom.

Ficktjuven snackar teknik och på övervakningsfilmen syns hur han visar olika finter. En går ut på att han sparkar in mellan benen på sitt offer – och samtidigt länsar hans fickor. Offret märker inte någonting och tjuven går snart därifrån med mannens plånbok och telefon i sin egen ficka. 

Centralstationens kameraoperatör såg hela händelseförloppet och kallade på ordningsvakter, som dock inte hann till platsen i tid.

Polisen varnar nu allmänheten för den här typen av fickstölder, samtidigt som man vill komma i kontakt med drabbade – och naturligtvis hitta tjuven från övervakningsfilmen.

Offret står utanför Centralstationen när gärningsmannen kommer gående och stannar till vid honom.
Offret står utanför Centralstationen när gärningsmannen kommer gående och stannar till vid honom.Foto: Efterlyst/TV 3
Gärningsmannen börjar prata fotboll med sitt offer och på övervakningsfilmen ser man hur han visar olika finter.
Gärningsmannen börjar prata fotboll med sitt offer och på övervakningsfilmen ser man hur han visar olika finter.Foto: Efterlyst/TV 3
Genom att sparka mellan offrets ben avleder han uppmärksamheten och passar på att sno plånboken ur offrets ficka.
Genom att sparka mellan offrets ben avleder han uppmärksamheten och passar på att sno plånboken ur offrets ficka.Foto: Efterlyst/TV 3
Gärningsmannen lägger snabbt plånboken i sin egen ficka och fortsätter att snacka lite fotboll, innan han går därifrån. Foto: Efterlyst
Gärningsmannen lägger snabbt plånboken i sin egen ficka och fortsätter att snacka lite fotboll, innan han går därifrån. Foto: EfterlystFoto: Efterlyst/TV 3
klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro