ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ficktjuvarnas nya måltavla – mammor med barnvagnar

Madeleine Korneliusson · 28 Jun 2013
Uppdaterad 28 Jun 2013

De senaste veckorna har polisen i Göteborg märkt av en tydlig ökning av fickstölder i centrum. Särskilt utsatta är mammor med barnvagnar. Nu riktar polisen ett särskilt fokus mot barnvagnsstölderna.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Scanpix

Antalet anmälningar gällande ficktjuveristölder kring Göteborgs shoppingstråk, Nordstan och Kungsgatan, har ökat tydligt de senaste veckorna. Det skriver Göteborgs-Posten.

Framförallt har det blivit vanligare att ficktjuvarna inriktar sig mot gruppen mammor med barnvagn. Nu satsar polisen för att mobiler och plånböcker ska lämnas i fred i barnvagnar och i jackfickor. – Vi har jobbat särskilt med barnvagnsstölder i två veckor nu och vi har civila poliser i Nordstan, säger Fredrik Setterberg vid citypolisen till Göteborgs-Posten.

På torsdagseftermiddagen grep polisen en misstänkt ficktjuv i Nordstan. Enligt polisuppgifter till GP blev hon ertappad när hon försökte stjäla en väska från en mamma med barnvagn på Åhléns. Nu misstänks kvinnan, som är i 25-30 årsåldern, för försök till grov stöld. – Hon hämtades in till förhör och blev anhållen, säger polisens presstalesman Jenny Widén till Göteborgs-Posten. För den som inte vill falla offer för ficktjuvarna har polisen nu ett råd. Bär alltid med dig väskan nära kroppen även om det är praktiskt att lägga väskan i eller hänga den på barnvagnen. Det tar bara en sekund för tjuvarna att slå till när man vänder ryggen om. Allra bäst är det att bära sin plånbok i innerfickan.

klar

Artikellänk är kopierad

Madeleine Korneliusson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro