ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Fidel Castro lever"

Stefan Wikström · 22 Okt 2012
Uppdaterad 22 Okt 2012

Foto: Franklin Reyes/AP Photo


Fidel Castro är vid liv och mår bra. Det säger Elias Jaua, tidigare vicepresident i Venezuela, som påstår att han mötte den kubanska ledaren i helgen, skriver Reuters.

klar

Artikellänk är kopierad

Rykten om att Fidel Castro, 86, skulle ligga för döden har länge figurerat. Det senaste åtta månaderna har han knappt gjort sig till känna, och hans senaste offentliga framträdande kom i mars.

Men igår visade Jaua bilder från sitt möte med Castro i Havanna. Efter mötet ska Castro ha följt med Jaua till det kända hotellet Hotel National.

– Han var vid god hälsa och klar i huvudet, sade Jaua till reportrar enligt Reuters.

Även hotellchefen, Antonio Martinez Rodriguez, bekräftade uppgifterna:

– Ja, han var här igår. Det var samma gamla Fidel, med sitt skägg och sina rosiga kinder. Han mådde bra, sade Rodriguez till Reuters.

Förutom kommentarerna från Jaua och Martinez, samt bilderna som visats i media, finns det inga oberoende källor som kan bekräfta mötet.

Sedan Fidel Castro avgick som president 2008 har han kontinuerligt skrivit kolumner för den statliga kubanska pressen. Hans senaste kom den 19 juni i år, och flera av de sista kolumnerna var så "konstiga" att många ställde frågor om hans mentala hälsa. 

klar

Artikellänk är kopierad

Stefan Wikström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro