ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fiktiva lösningar

Emelie Andersson · 2 Okt 2014
Uppdaterad 2 Okt 2014

Att börja plugga innebär många förändringar och en hel del nya situationer. Oftast superkul, men ibland kan livet som student kännas tungt. Metro Student har plockat ut ett gäng filmer som kan hjälpa dig när du saknar din bästa kompis, behöver en paus från tentaplugget eller bara vill skratta rakt ut.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Jonath Mathew

När du behöver lämna allt som heter plugg och den där studentlägenheten på 16 kvadrat: The Hunger Games: Mockingjay, Part 1

Många har väntat otåligt på nästa del av den superhyllade serien av filmer med Katniss Everdeen. Den tredje filmen baserad på Suzanne Collins succéromaner har biopremiär den 19 november. Ett perfekt tillfälle att ta paus från allt som har med plugg att göra. 

När du behöver plugginspiration: Monica Z 

Släpp allt och låt dig försvinna in i 1960-talets musikvärld och fascineras av en av våra svenska superstjärnor Monica Zetterlund. Efteråt tar du en promenad och lyssnar på ”Sakta vi gå genom stan”. Inspirationen kommer garanterat flöda. 

När tentan är skriven och du bara vill rensa hjärnan: Dum & Dummare 2

Hur låter det med en nedsläckt salong, en stor godispåse 
och ett kärt återseende? Ganska bra om du frågar oss.
14 november har "Dum & Dummare 2" premiär. Det är 20 år efter Dum och Dummares roadtrip till Aspen och Harry har upptäckt att han har en fullvuxen dotter. Vi vet vad man brukar säga om uppföljare, men den här vill du inte missa. 

När distansförhållandet 
känns allt för jobbigt: The Holiday 

Det suger att behöva vara långt ifrån sin partner. Men tills ni ses igen kan du bli kär i huvudpersonerna i den här filmen med hög mysfaktor. Inte äkta vara, men ett bra substitut. 

När du vill fördriva tiden med en riktig klassiker: En kärlekshistoria 

Den här filmen har du säkert bläddrat förbi många gånger när du har letat efter någonting att se. Metro Student rekommenderar att du stannar upp och väljer 70-tals-klassikern av Roy Andersson nästa gång. 
En fin film om kärlek.  

När det är den 24:e och det ekar tomt på kontot: The Wolf of Wall Street

Vi har alla varit där. Det är dagen innan CSN dimper ner på kontot och du är fattigare än någonsin. Vad är väl då bättre än att se hur alldeles för mycket pengar inte alltid är det allra bästa? Åtminstone lagom tröst tills klockan slår 00.01.

När du saknar familjen: The Royal Tenenbaums

I "The Royal Tenenbaums" får du lära känna en annorlunda, lite dysfunktionell familj och följa deras försök till försoning. Det är tråkigt att vara ifrån sin familj, men då kan man i alla fall glädjas åt att familjen alltid finns där oavsett. 

När du ska skypekolla film 
med din bästa kompis: Lost in translation 

En stillsam film som behandlar de där existentiella frågorna. Perfekt att reflektera över tillsammans med din bästa kompis som befinner sig på andra sidan skärmen. 

När pluggångesten har tagit över:  The Hurt Locker

Fartfylld action som definitivt får dig på andra tankar.

klar

Artikellänk är kopierad

Emelie Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro