ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Fildelare ska kunna få pengar"

TT · 30 Jun 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Global Gaming Factory X AB:s VD Hans Pandeya.

Global Gaming Factory X AB:s VD Hans Pandeya. Foto: SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

Poängen med den nya affärsmodellen är att fildelarna, vid sidan av att betala för material, själva ska få möjlighet att tjäna pengar på fildelningen.– Det är ingen lätt match att få fildelare att betala, men fildelare som kopplar upp sig i vårt system kan i stället tjäna pengar. Och om man tjänar på att fildela så är det kanske inte så svårt att betala för högsta kvalitet, säger Pandeya.

– Vi vill belöna de fildelare som delar med sig till andra fildelare, fortsätter han.

Pandeya medgav att det går utmärkt för fildelare att fortsätta med illegal fildeling utanför Pirate Bays nätverk.

– Man kan förstås fortsätta med illegal fildelning, men man tjänar mer på att vara med i vårt system.GGF räknar med att det nya fildelningssystemet, som ska göra de nya affärsmodellerna möjliga, ska införas på Pirate Bay "inom kort".

- Vi har investerare som har pengarna klara. Det är privatpersoner, svenskar som är bosatta i Sverige, säger Pandeya.

Företaget ska ha en bolagsstämma där ägarna ska godkänna affären om fyra veckor. Enligt Hans Pandeya finns tekniken klar så att de kan köra i gång en del av verksamheten omedelbart.– Sedan ska vi utveckla nya tjänster och inom ett år ska vi ha ett oslagbart system, säger Pandeya.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro