ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fildelningsadvokater piratkopierar varandra

Aron Andersson · 4 Okt 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011

Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

De ville sätta dit fildelare – då snodde de sitt upplägg från andra fildelningsjurister – som hade stulit det från första början.Det är en snurrig historia men den visar att fildelningsjurister inte alltid lever som de lär. Andrew Crossley heter en jurist på brittiska ACS Law. Han hävdar att firman Tilly, Bailey and Irvine har snott en mall som han tagit fram för att skicka till misstänkta fildelare.Firman hörde av sig till Andrew Crossley för att få lite tips, vilket han bistod med. Men snart började de använda hans mallar rakt av.

Enligt honom har det tagit lång tid att arbeta fram bra formuleringar och nu har han uttryckt sin önskan att ingen använder mallarna i fortsättningen. Men efter det har det visat sig att han stulit mallarna själv, från en annan firma, skriver tekniksajten Ars Tecnica.ACS Law har redan uppmärksammats mycket i hemlandet Storbritannien för sin strategi för att sätta dit fildelare.

De gör massutskick mot misstänkta fildelare i hopp om att de flesta ska välja att betala skadestånd istället för att gå till rättegång.– Jag har jobbat outtröttligt och med stora personliga finansiella kostnader under det senaste året för att min firmas affärsmodell ska bli perfekt, och det ser ut som att ni valt en lat genväg när ni efterapat min affärsmodell, skrev Andrew Crossley i ett brev till Tilly, Bailey and Irvine som nu har läckt.Men Andrew Crossley hade inte tagit fram varningsbreven själv. De kommer i själva verket från en annan firma, Davenport Lyons som alltså var först med konceptet i Storbritannien.När de lade ner den delen av sin verksamhet så gick ett antal jurister över till ACS Law och Andrew Crossleys team. Det var i samband med detta som ACS Law började använda mallarna.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro