ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fildelningssajt samlade in data åt antipirater

Gustaf Eriksson · 26 Okt 2013
Uppdaterad 27 Okt 2013
Fildelningssajt samlade in data åt anti-pirater

Fildelningssajt samlade in data åt anti-pirater Foto: TT Bild


"Nuke Piracy." Det var budskapet som mötte användarna när de skulle logga in på fildelningssajten UploaderTalk. Hela sidan – och deras användarinformation – hade sålts till ett antipiratföretag.

klar

Artikellänk är kopierad

Tänk dig att du besöker en sajt som du länge använt för att komma åt musik och filmer illegalt. Men den här gången är ingenting som vanligt. En ny logga har dykt upp, som tillhör ett företag som arbetar med att upptäcka och stoppa upphovsrättsbrott på nätet.

Snart visar det sig att det i själva verket är företaget som hela tiden legat bakom sajten, och de har kartlagt allt som du har gjort och alla spår du lämnat efter dig.

Låter det som en mardröm? Det var precis vad som hände användarna på sajten Uploadertalk.com. 

Guardian rapporterar att sajtens administratör, bara känd som WDF, medgett i ett inlägg att han arbetar för anitpiratföretaget Nuke Piracy: ”Det stämmer. Jag, WDF, arbetar för antipirat-folket.” Enligt administratören har stora mängder information samlats in. ”Jag samlade information servrar, webbhotell, webbsidor. Jag lurade av er allt.”

Nuke Piracy uppger själva att de använder "egenutvecklade och ovanliga” metoder för att samla information om olaglig verksamhet på nätet. Hur informationen ska användas är ännu okänt. Men enligt Guardian kan fildelare komma att ställas inför rätta.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro