ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Filehill vill bli Blocket för digitala prylar

Jonas Ryberg · 2 Nov 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Det började med en virtuell vindsröjning efter ett misslyckat dataspelsprojekt. Nu hoppas Filehill bli ett Blocket för digitala bilder, dokument, musik och andra filer. – Precis som på Blocket är det här en andrahandsmarknad. Man säljer det man redan skapat för att tjäna lite extra pengar, säger Gustav Borgefalk.

Iden till företaget kom när grundaren Gustav Linde ville sälja material han fått över efter att ha arbetat med utvecklingen av ett dataspel.

Priset på filerna som säljs på sajten ärr generellt ett ganska lågt. Men eftersom det inte är fysiska saker utan elektroniska filer som byter ägare på sajten så går varje vara att sälja flera gånger i det flesta fall. Det Filehill står till tjänst med är system för elektroniska betalningar, antingen via sms eller via betalkort och Paypal. För det tar företaget 20 procent av summan en vara säljs för. Utöver det tillkommer kostnaden för själva betalningen.

Storsäljare så långt är designmallar för bloggar från bloggerskan Elin Kero, mer känd som Nevnarien och inskannade gamla ritningar på lantmannabyggnader från 1800-talet. – Vi hoppas kunna bli stora inom en eller flera nischmarknader för att sedan nå ut bredare, säger Gustav Borgefalk.

Sajten har funnits sedan hösten 2006 men omsättningen har legat på en låg nivå. För en dryg månad sedan nylanserades sajten och inom kort ska verksamheten expandera också till Norge och internationellt med en sida för engelsktalande publik.

klar

Artikellänk är kopierad

Jonas Ryberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro