ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Filip, 23, sa till man som spottade på tiggare – blev misshandlad

Evelina Pålsson · 7 Jun 2016
Uppdaterad 7 Jun 2016

Filip Bengtsson Roskvist blev rosenrasande när han såg en man spotta på en tiggande kvinna. När han påpekade att beteendet inte var okej blev han misshandlad. – Jag kommer att få gå hos sjukgymnast ett tag framöver, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Bengtsson Roskvist hoppas att mannen fattar att hans betende inte är okej.
Filip Bengtsson Roskvist hoppas att mannen fattar att hans betende inte är okej.Foto: Privat/Alamy

Efter att ha handlat bananer ser 23-åriga Filip Bengtsson Roskvist hur en man går till attack mot en ung kvinna som sitter och tigger utanför butiken. Mannen spottar på kvinnan och kastar sedan i väg alla hennes ägodelar så de sprids över gatan, berättar Filip.

– Jag blev rosenrasande och fruktansvärt arg. Även om man inte gillar att folk sitter tigger så spottar man inte på andra människor. Det spelar ingen roll vem det är, man gör det bara inte, säger han.

Händelsen inträffade vid klockan 19.30 på kvällen den 6 juni på Götgatan i Stockholm. Fler personer såg vad som hände, men ingen grep in.

– Jag stod 20, 25 meter ifrån och ingen sa ifrån och den här unga kvinnan var helt skärrad, säger han.

När mannen närmar sig Filip säger han åt honom att hans beteende inte är okej.

– Han blir aggressiv och boxar mig i halsen, berättar Filip.

Mannen drar sedan Filip i armen så att hans axel hoppar ur led. En kvinna blir vittne till misshandeln och ringer polisen. Mannen lämnar den skadade Filip och platsen.

– Jag skulle ha gjort samma sak igen även om det är surt med axeln. Jag tränar mycket men det kommer ta lång tid att ta mig tillbaka, säger Filip.

Han önskar att fler människor hade civilkurage. Han förstår att folk inte vågade gå emellan då mannen som gick till attack var ganska stor. Själv är Filip nästan två meter och väger 100 kilo.

– Men de kunde ha skrikit åt honom att sluta, säger han och fortsätter:

– Med lite civilkurage kan man stoppa en annan människa från att bli trakasserad eller skadad. Det är lite a och o vad gäller folkvett.

Efter att mannen gått tackade flickan Filip men sedan lämnade hon platsen då hon kände sig otrygg. Filip har polisanmält händelsen och polisen bekräftar för Metro att de fick larm om händelsen.

– Jag hoppas att han får en hint om att hans betende inte är okej.

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Pålsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro