ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Filip Fastén är Årets kock

Peter Söderlund · 7 Feb 2014
Uppdaterad 7 Feb 2014
Filip Fastén jobbar på Restaurant Franzén i Stockholm.

Filip Fastén jobbar på Restaurant Franzén i Stockholm. Foto: Henrik Montgomery/TT


Filip Fastén är svensk mästare i matlagning. Han utsågs till segare på fredagen. Sex finalister har gjort upp om titeln.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Fastén arbetar som kock på Restaurant Frantzén i Stockholm och fick motta medaljen ur prins Carl Phlips hand. Han fick även en kyss på kinden av näringsminister Annie Lööf (C). Årets kock var en tämligen manlig tillställning vid årets upplaga. Ingen av de tävlande var nämligen kvinna. Sammanlagt har de övat 48 gånger på sin tävlingsrätt och har under sin yrkesverksamma tid hackat drygt 28 000 lökar. Hanna Ronge tilldelades Karin Fransson Mentorpris för att hon lyft och utvecklat kvinnliga kockar. Hanna Ronge arbetar på restaurang vRå i Göteborg. I juryn sitter prins Carl Philip, Margot Janse, en av Sydafrikas bästa kockar och som driver krogen Le Quartier Français. Krogen har blivit utnämnd till den bästa restaurangen i Afrika och Mellanöstern sju år i rad av Restaurang Magazine. De övriga fem jurymedlemmarna är samtliga män.

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Söderlund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro